Cveće i sveće iz Dobrovoljačke bačeni u kontejner

Ruže koje su članovi porodica stradalih i delegacija RS položili na mesto stradanja vojnika u Dobrovoljačkoj ulici bačene su u kontejner nakon njihovog odlaska.

Izvor: RTS, klix.ba

Utorak, 03.05.2016.

13:30

Cveće i sveće iz Dobrovoljačke bačeni u kontejner

Cveće i sveće bacili su pripadnici komunalne službe, saznaje "Kliks".

Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo istoga dana kada je cveće i položeno. Prethodnih godina komunalni radnici očistili bi tek kada bi sveće izgorele i cveće se osušilo.

Delegacija iz RS s porodicama stigla je u tri autobusa i nekoliko privatnih automobila, uz jake mere policijskog obezbeđenja, kako bi prisustvovali obeležavanju 24 godine od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković ocenio je da je sramota što su u smeće bačene ruže koje su položene u Dobrovoljačkoj ulici. "Bacanje ruža u smeće sramotan je čin i to nije Sarajevo. Naša veličina je baš u tome što smo nakon svih stradanja koja smo prošli, uvek prvi pružali ruku i bili spremni na pomirenje. Znamo mi dobro šta je radila JNA po našoj zemlji, ali majkama koje su izgubile sinove, mora se dozvoliti da na to mesto polože cveće", napisao je Konaković na Fejsbuku.

Ruže su položene u spomen na vojnike JNA, ubijene prilikom povlačenja iz Sarajeva 1992. godine.

Zločin nad vojnicima JNA u Sarajevu u Dobrovoljačkoj ulici, u kome su ubijena 42 vojnika, oficira i civila, 73 osobe su ranjene, dogodio se pre 24 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: