SAD: Kukavički napad u Pakistanu

SAD su osudile napad u pakistanskom gradu Lahoreu, nazivajući ga kukavičkim i poručile da će sarađivati sa Pakistanom da bi se porazili oni koji seju teror.

Izvor: B92

Nedelja, 27.03.2016.

20:49

SAD: Kukavički napad u Pakistanu
Foto: Thinkstock

"Nastavićemo da radimo sa našim partnerima u Pakistanu i širom regiona, zajedno ćemo biti istrajni u naporima da se iskoreni terorizam", izjavio je portparol američkog Nacionalnog saveta za bezbednost, saopštila je Bela kuća, preneo je AFP.

Prema najnovijem bilansu, najmanje 65 osoba je poginulo, a 200 je ranjeno u najverovatnijem napadu bombaša samoubice na parkingu ispred prepunog parka u gradu Lahoreu na istoku Pakistana, gde su hrišćani slavili Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, saopštili su zvaničnici.

Među poginulima i ranjenima ima mnogo žena i dece.

Na mesto napada pristiglo je na desetine ambulantnih vozila, kao i vojska.

Istaknuti policijski zvaničnik Hajder Ašraf je izjavio da je napad najverovatnije izveo bombaš samoubica i da su olovne kuglice, za koje se pretpostavlja da su aktivirane u trenutku eksplozije iz bombe, pronađene u parku.

Lekari su naveli da su u bolnicu do sada dopremljena tela 40 žrtava i da se strahuje da će broj biti i veći.

Eksplozija se dogodila ispred izlazne kapije parka nekoliko metara od dečijih ljuljaški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: