Bosić: Pomoći Karadžiću kao Hrvatska Gotovini

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ocenio je da je prvostepena presuda prvom predsedniku RS Radovanu Karadžiću nepravedna.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2016.

17:42

Bosić: Pomoći Karadžiću kao Hrvatska Gotovini
Foto: Screenshot

Kako kaže, presuda neće dopreti ni pravdi, ni istini o događajima iz 90-tih godina prošlog veka.

Bosić je izrazio nadu da će "pravda i istina na kraju pobediti, a da će vlasti u Republici Srpskoj i Srbiji pomoći da se do nje dođe na način na koji je Hrvatska pomogla Gotovini i ostalima pred Haškim tribunalom u drugostepenom postupku".

On je naglasio da presuda ponovo daje ubeđenje da je Haški tribunal prevashodno politička institucija, koja "ima za cilj satanizaciju i definisanje Srba kao glavnih krivaca za protekli rat", objavljeno na zvaničnoj stranici SDS-a.

"To potvrđuje činjenica da su skoro svi zločini nad srpskim narodom ostali nekažnjeni. Politički vrh drugih naroda nije osuđivan za te zločine po komandnoj odgovornosti, kao što je slučaj sa kompletnim tadašnjim rukovodstvom Srba iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske”, rekao je Bosić.

On je naveo da SDS “žali za svim žrtvama proteklih sukoba i osuđujemo sve zločine koji su počinjeni nad nedužnim žrtvama, a posebno one koje su počinili pripadnici našeg naroda”.

Predsedništvo SDS-a, stranke koju je osnovao Radovan Karadžić i čiji je bio prvi predsednik, dočekalo je izricanje presude Karadžiću na Palama.

Sudsko veće Haškog tribunala ranije tokom dana osudilo je Karadžića na 40 godina zatvora po 11 tačaka optužnice, među kojima i za genocide u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: