Ponedeljak, 07.03.2016.

14:28

Insajder sa Vučićem: "Ovi vaši"? Nije trebalo...

Portal Insajder.net je početak rada obeležio objavljivanjem razgovora sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92, insajder.net

Insajder sa Vučićem:

Novinarka Irena Stević je u 24-minutnom razgovoru sa Vučićem insistirala na pitanjima o njegovom odnosu prema medijima, kao i na tome da razjasni šta je hteo da kaže kada je novinare, jednom prilikom, delio na “ove vaše“.

“Da li sam pogrešio kada sam nazvao novinare RT Vojvodina i N1 “ovi vaši“? Moguće je da to kao predsednik Vlade nije trebalo da kažem. Da li je to neistina? Pa nije baš neistina. Da li treba da govorim to kao predsednik Vlade? Pretpostavljam da nije trebalo“, rekao je Vučić za insajder.net.

Lider SNS je istakao da je u nelagodnoj situaciji kada je u pitanju njegov odnos sa medijima.

“Ja sam u nelagodnoj poziciji, pošto imam iskustvo kao najgori zlikovac iz ’98. godine, šta god da kažem oni kažu “aha, ti nam pričaš, sećamo te se od pre 20 godina“ i onda lakše podnosim i najteže gadosti o sebi i svojoj porodici nego da previše govorim o medijima. Onda mi se dogodi da upadnem u zamku i da kažem ono što osećam i mislim u nekom trenutku, što je pogrešno“, naveo je Vučić.

Na konstataciju da nijedna dosadašnja vlast nije prihvatila kontrolnu ulogu medija i na pitanje da li je on spreman na to, odgovorio je:

“Čovek je satkan od krvi i mesa i nekada reaguje prenagljeno na nešto što je neistina. Sigurno se i meni to dogodilo... Nadam se da ću u godinama koje slede, bilo da sam na vlasti ili u opoziciji, naučiti da bolje prihvatim tu vrstu kritike i negativnog stava, da bolje razumem i živim sa tim, bez grča i bez pokazivanja ljutnje ili durenja“.

Novinarka Insajdera je podsetila Vučića da je pored svrstavanja novinara RTV i N1, istraživačke novinare optužio da rade po nalogu donatora, a novinare BIRN nazvao lažovima.

“Pretpostavljam da ste u pravu i da li mislim da BIRN nije govorio istinu? Nije govorio istinu. Da li je trebalo da upotrebim reč lažovi? Pretpostavljam da nije. Meni kao predsedniku Vlade ne priliči takva reč, ali da li sam suštinski izrekao neistinu? Nisam“, istakao je Vučić.

Kompletan intervju pogledajte u videoprilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: