Đukić-Dejanović: Raspisivanje izbora do 10. marta

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da bi Narodna skupština trebalo da bude raspuštena 7. ili 8. marta i da će izbori biti raspisani do 10. marta.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

13:13

Đukić-Dejanović: Raspisivanje izbora do 10. marta
Foto: Tanjug

Đukić-Dejanović je u intervjuu za današnji novosadski "Dnevnik" rekla do raspisivanja izbora mora doći do 10. marta kako bi bili usaglašeni termini republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora i da bi oni, kako je rekla, bili održani do kraja aprila.

"Iz onoga što do sada znamo je da će predsednik države na obrazloženi predlog Vlade raspustiti Narodnu skupštinu do 7. ili 8. marta i da će to biti razlog za raspisivanje izbora", rekla je Đukić - Dejanović, koja je i narodni poslanik.

Prema njenim rečima "da bi pokrajinski izbori bili kada im je vreme i zakonski rok, a da bi se republički i lokalni uskladili sa njima, izbori moraju biti održani između 22. aprila i 22. maja".

"Najverovatnije ćemo, kako stvari stoje, 24. aprila na birališta", istakla je Đukić - Dejanović.

Na pitanje da li će SPS nakon izbora ponovo ići u koaliciju sa naprednjacima, Slavica Đukić-Dejanović je rekla da SPS ne krije da su njegovi ciljevi i ciljevi aktuelne republičke vlade i da bi, kako je kazala, da se "nastave započeti trendovi na političkom i praktičnom planu i praktičnom životu".

"Bez obzira na priličnu izvesnost, po anketiranju javnog mnjenja, da će sadašnja vladajuća većina imati između 60 i 70 odsto glasova, izbori su uvek neizvesnost i sačekajmo da se završe, pa da onda razgovaramo", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da SPS apsolutno ocenjuje da će aktuelna Vlada dobiti poverenje i da je sve što je Vlada započela pozitivnije od svih drugih političkih ponuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: