Han: Dijalog u parlamentu jedino rešenje

Politička debata mora se voditi u parlamentu i to je jedino demokratsko rešenje, rekao je komesar EU za proširenje i susedsku politiku Johanes Han.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

20:57

Han: Dijalog u parlamentu jedino rešenje
Foto: Beta/AP

On je to naveo nakon susreta s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem u Minhenu.

Han je dodao da je demokratski imati različita mišljenja i sučeljavati ih, ali da ne sme biti reči o bilo kakvom nasilju, prenosi RTCG.

“Svaka država koja ima cilj da postane deo EU, svoje probleme mora da rešava unutar institucija sistema”, poručio je Han.

On je za RTCG kazao da je dijalog za EU jedini legitiman način prevazilaženja prepreka.

Na polusatnom sastanku s Đukanovićem, Han je govorio i o tome šta Crnu Goru očekuje u narednom periodu.

Naglasio je da pregovori idu u pozitivnom pravcu, kao i da je Crna Gora na čelu kolone.

Evropski zvaničnici, međutim, imaju još očekivanja. Glavne teme razgovora bile su reforme u pravosuđu i poglavlja 23 i 24, navodi RTCG.

“Naglasio sam da je potrebno sprovođenje, a ne samo usvajanje zakona. Potreban je stalni napredak u ovim procesima”, dodao je Han.

U vreme buđenja terorizma, organizovanog kriminala, izbegličkog talasa, kolektivna odbrana jedini je i pravi odgovor, smatra crnogorski premijer Milo Đukanović.

"Za Crnu Goru evropske i evroatlantske integracije put su bez alternative", poručio je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: