Zagreb: Poruka ministru - "Nein, Zlatko, nein"

Nepoznate osobe postavile su na ogradi Botanickog vrta u Zagrebu transparent s porukom hrvatskom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

12:45

Zagreb: Poruka ministru -
Foto: GettyImages

"Kultura oslobađa? Ne, Zlatko, ne!" ("Kultur maćt frei? Nein Zlatko, nein!"), pisalo je na transparentu, prenosi Index.hr.

Hrvatski medij ocenjuje da među građanima vlada sve veće nezadovoljstvo zbog izbora Hasanbegovića za novog ministra kulture.

Podsećamo, nedeljnik srpske zajednice u Hrvatskoj "Novosti" objavio je fotografije hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima pozira sa ustaškom kapom.

Portal Index.hr. navodi da je reč o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska" koji se tada prodavao na kioscima.

Ministar je nakon toga rekao da je fotografija njega sa ustaškom kapom podvala, da neće podneti ostavku i da je cilj da ga diskredituju.

Fotografija koju smo upravo zaprimili. Transparent je postavljen na Botanički vrt, tik do Ministarstva kulture. SF/SN!

Posted by Antifa Zagreb on Friday, 12 February 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: