Uručene Svetosavske nagrade

Ministar prosvete Srđan Verbić uručio je Svetosavske nagrade uspešnim učenicima, vaspitačima, profesorima i institucijama koji su postigli izvanredne rezultate.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2016.

15:32

Uručene Svetosavske nagrade
Foto: Tanjug

Dobitnici nagrada su Predškolska ustanova ''Radost'' Novi Banovci, vaspitačica Predškolske ustanove ''Vračar'' Ljiljana Dragutinović, nastavnik razredne nastave OŠ ''Sonja Marinković'' iz Novog Sada Sonja Paripović, profesor srpskog jezika i književnosti OŠ ''Stanislav Srečević'' iz Kragujevca Zorica Sorak i profesor fizičkog vaspitanja u OŠ ''Mladost'' Goran Petrović.

Među nagrađenima su i Osnovna škola ''Milinko Kušić'' iz Ivanjice, učenik osmog razreda OŠ ''Siniša Janić'' u Vlasotincu Žarko Ivković, učenica osmog razreda OŠ ''Ratko Pavlović Chićko'' iz prokuplja Danica Cvetković, nastavnica elektrotehnike u Školskom centru ''Nikola Tesla'' u Vršcu Svetlana Radlovački, učenica četvrtog razreda Posavotamnavske srednje škole u Vladimircima Milica Šimonović.

Nagrađeni su i učenik četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije Nikola Tepić, student prve godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu Jovan Milić, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Aleksa Konstantinov, Gimnazija ''Isidora Sekulić'' iz novog Sada, Vlada japana, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu i načelnik Školske uprave Kosovska Mitrovica Predrag Stojčetović.

''Svetosavska nagrada je spomen na našeg prosvetitelja koji je razumeo važnost učenja i vrednost deljenja dobra sa drugima'', rekao je Verbić.

On je dodao da su nagrađeni oni koji su u svom radu dostigli visoka postignuća, podelili svoja umenja i znanja sa drugima, ali i pomogli da se u obrazovnom i vaspitnom procesu postignu rezultati koji doprinose ukupnom kvalitetu obrazovnog sistema.

''Sa nama su oni koji su doprineli da se unapredi obrazovanje i vaspitanje, stvore uslovi za kvalitetan rad u ustanovama i ličnim primerom pokazali kako se postižu visoki rezultati i pomaže drugima u tom nastojanju'', rekao je Verbić.

Direktorka Predškolske ustanove ''Radost'' Borislava Banjeglav kaže da nagrada za tu ustanovu znači, pre svega, veliku čast.

''Ukazano poverenje, nećemo izneveriti. Mislim da smo prepoznatljivi u okruženju zato smo verovatno i dobili nagradu koja je samo jedan podstrek, impuls za dalje, za još više i bolje'', rekla je Banjeglav.

Jedan od dobitnika, Nikola Tepić rekao je da je Svetosavska nagrada za njega ''definitivno kruna celokupnog rada na projektima, istraživanjima i požrtvovanju tokom prošle godine''.

Kako je rečeno, i ove godine je bilo veoma teško izdvojiti 17 od 264 prijavljena kandidata koliko je dobijeno tokom javnog poziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: