Pajtić: Biće izbora, okupićemo protivnike režima

Predsednik Demokratske stranke izjavio je da je očito da će parlamentarnih izbora biti i da će njegova stranka na izborima pokušati da okupi protivnike režima.

Izvor: B92

Sreda, 02.12.2015.

17:53

Default images

"Očito da će biti parlamentarnih izbora, jer vlast zastrašuje građane. Mi smo podneli krivične prijave protiv premijera Aleksandra Vučića, ministara Stefanovića i Lončara. Oni su iskoristili jedan tekst u moru neistinitih tekstova koji se o svima objavljuju i Vučić je iskoristio mehanizam koji ne sme", rekao je Pajtić u Kažiprstu na TV B92.

"Iako prema Vučićevim istraživanjima izgleda kao da će DS gledati u leđa "jogi letačima", mi ćemo na izborima okupiti one stranke koje žele da se suprotstave ovom režimu", kazao je Pajtić.

O programu Demokratske stranke, za koji pojedinci navode da je prepisan iz programa stranke Saše Radulovića, Pajtić je rekao da su uzeta u obzir različita dokumenta i da program DS najviše podseća na program Socijaldemokratske stranke Nemačke.

„Ovaj program jeste socijaldemokratski. Mi smo ovim programom definisali da se penzionerima vrate njihova stečena prava. Hoćemo da zaposlimo mlade ljude, da podržimo mlade parove u vantelesnoj oplodnji. Ova država daje previše subvencija javnim preduzećima, koja ih neracionalno koriste", naveo je on.

"Mi smo stranka koja se trudi da dođe u poziciju da preuzme odgovornost. Uradili smo i mnogo teže stvari u odnosu na ovo što je sada", dodao je Pajtić.

Na pitanje zašto to nisu primenili ranije, Pajtić je rekao da oni koji su to imali priliku da učine više nisu u Demokratskoj stranci.

Za Borislava Stefanovića Pajtić kaže da su mu vrata stranke otvorena i da bi ga uvek predložio za potpredsednika stranke, a to što više nije šef poslaničkog kluba je stvar funkcionisanja poslaničkog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: