Ponedeljak, 23.11.2015.

11:58

RUS: Uništena rafinerija u Raki, džihadisti beže

Ruske vazdušne snage uništile su najveće skladište nafte i naftnu rafineriju u Raki, saopštio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, kako navodi, u poslednja dva dana Rusije je izvela 141 udar na 472 mete terorista u Siriji .

On je naglasio da su džihadisti pretrpeli velike gubitke i da mnogi dezertiraju.

Konašenkov je objasnio da su uništeni i rezervoari nafte u pustinji u Al Mahimira, kao i postrojenja u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Deir ez-Zor te da su "teroristi pretrpeli najteže gubitke u Raki i Alepu.

Uništenje ovih postrojenja je od velikog značaja jer su oba bila glavni izvor finansiranja terorista, prenosi Tass.

Za pet dana, uništeno je hiljadu tankera ID koji su prevozili sirovu naftu, dodao je on.

"Većina grupa je napustila svoje pozicije u tim oblastima, uprkos pretnjama svojih komandanata i oni odbacuju odeću Islamske države, simbole i ambleme nastojeći da se pomešaju sa lokalnim stanovništvom", rekao je Konašenkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

11 h

Podeli: