"Ako su mislili da je to opomena da stanem..."

Nedeljama je najavljivala da će Savet za borbu protiv korupcije objaviti izveštaj o tome kako se novac iz budžeta troši na oglašavanje, PR usluge i sponzorstva.

Izvor: B92

Nedelja, 22.11.2015.

16:25

Default images

Sada se forenzički računovođa Miroslava Milenović oporavlja od fizičkog napada na kućnom pragu i nema dilemu zašto se to desilo.

Za sajt Peščanik kaže da se u petak uveče vratila sa dužeg puta iz inostranstva, a da je već u subotu bila, kako objašnjava opomenuta.

"Na svu sreću nije me mnogo fizički povredio, sa druge strane, ako su mislili da je to opomena da stanem sa radom, očigledno da neko nije dobro uradio moj profil. Ovo je toliko nisko i prljavo da ne umem da se odredim prema tome", kaže Milenovićeva.

Milenovićeva je pre nekoliko meseci primetila da je prate grupe nepoznatih osoba. Za pomoć se obratila specijalnom tužiocu, a saslušana je u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Slučaj je tada prešao u ruke Uprave kriminalističke policije Beograd.

"Sa dodeljenim pripadnikom Kriminalističke policije sam obišla sva ta mesta, gledali smo gde ima kamera, opisivala sam događaje... Posle dve, tri nedelje nije bilo ni pisma ni razglednice", dodala je Milenovićeva.

Policiju o incidentu nije obavestila jer u nju, kako je objasnila, nema poverenja. Iz MUP poručuju da su odreagovali.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je neophodne mere i radnje, kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa javno iznetim tvrdnjama o napadu na Milenović, članicu Saveta za borbu protiv korupcije, iako ovaj slučaj, i dalje, nije prijavljen policiji“, navode iz MUP.

Društvo i država bez korupcije i kriminala, u kojima vlada pravo, pravna sigurnost i jednakost, a ne sila i bahatost, i u kojima su prava građana, uključujući tu i pravo da ispituju i kritikuju rad vlasti, dobrodošla a ne progonjena, najveće su i najviše vrednosti koje imamo i koje smo dužni da zaštitimo.

Cilj takvih napada je strah i odustajanje, njihova poruka je da ni državna politika, ni državni organi nisu jači od korupcije i kriminala ili da nisu iskreni, i da ljudi koji im se suprotstavljaju treba da se plaše za svoj posao i život.

"To je prepoznatljiv rukopis, po ko zna koji put se ponavlja situacija da ako neko nije zadovoljan nečijim mišljenjem ili delanjem organizuje malteretiranje. Meni su problem nalogodavci, da li misli da se novcem može sve? Nema toliko batinaša u Srbiji koliko ima časti i integriteta", rekao je Zoran Stojiljković, predsednik Agencije za borbu protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: