Sudar autobusa sa azilantima i kamiona, ima mrtvih

Najmanje jedna osoba poginula, a devet teže i lakše povređeno u sudaru kamiona i autobusa koji je prevozio azilante..

Izvor: RTS, Tanjug

Ponedeljak, 05.10.2015.

06:08

Default images

Svi povređeni su prebačeni u bolnicu u Vranju.

Do nesreće je došlo sinoć oko 22.30 minuta pošto se kamion makedonskih oznaka sudario sa autobusom leskovačke registracije koji je prevozio azilante iz Preševa prema Vranju i Beogradu.

U nezgodi su učestvovali autobus marke "setra" leskovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.Z. (36) iz okoline Bujanovca i teretno vozilo marke "daf" makedonskih registracija kojim je upravljao državljanin Makedonije.

U zbrinjavanju povređenih putnika na licu mesta bila su angažovana četiri sanitetska vozila, dva iz Vranja i po jedno iz Bujanovca i Preševa, saznaje Internet portal RTS-a.

Posle ukazane pomoći u vranjskoj bolnici sedam izbeglica, koje su povredjene u sudaru autobusa i kamiona pušteno je, a dve su zadržane na lečenju, rekla je danas Tanjugu portparol Zdravstvenog centra u Vranju Beba Kanački.

"Jedna osoba je zbog preloma noge prebačena u Niš dok je druga ostala kod nas na opservacijama", precizirala je Kanački.

Ona je dodala i da je sedam osoba koje su sinoć prmplejene u tu zdravstvenu ustanovu posle ukazane pomoći pušteno.

Vozaču autobusa koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Vranja, u kojoj je jedna osoba poginula, a više njih povredjeno, odredjeno je zadržavanje do 48 sati, saopštila je danas Policijska uprava Vranje.

Po nalogu zamenika tužioca, V.Z. je odredjeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i uz krivičnu prijavu biće priveden zameniku tužioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: