"EU da prizna - Hrvatska prekršila SSP"

Ministar pravde rekao je da od posete komesara za susedstvo očekuje da se čuje jasno stanovište EU da je prekršen Sporazum o stabilizaciji i prdruživanju.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2015.

09:27

Default images
Foto: Tanjug

Komesar za susedstvo i proširenje EU Johanes Han boravi danas u Beogradu.

Nikola Selaković je, gostujći na televiziji Pink, kazao da očekuje da kriza izazvana zatvaranjem srpko-hrvatske granice bude rešena u narednim danima.

Selaković je rekao da je Srbiji ostala jedino mogućnost da se obrati Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, nakon što je Hrvatska odbila da otvori granicu, što krši taj sporazum.

Selaković je podsetio da je Hrvatska, kao članica EU, dužna da poštuje SSP, ali istovremeno i sporazume o graničnom prelazu i ; regulaciji protoka saobraćaja, putnika i roba koji je potpisala On je ocenio da "ono što je Hrvatska preduzela vraća region 17, 18 godina unazad".

On je ocenio da je premijer Hrvatske Zoran Milanović juče, na konferenciji za štampu, imao uvredljiv ton i da je koristio govor mržnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: