Ponedeljak, 14.09.2015.

10:21

NS: "Labudići bez krila zbog napada kornjača"

Oštećenja na krilima dva labudića nastala su još pre tri meseca kada su ih napale kornjače u Dunavskom parku, saznaje novosadski portal “021”.

Izvor: 021

Default images
Foto: Stefan Domovski, Društvo za zaštitu i prouèavanje ptica Srbije

Kako navode, kornjače su tada ubile jednog labudića.

Prema nezvaničnim informacijama, dva labudića nemaju nikakva nova oštećenja na krilima u odnosu na ona od ranije. Ono što su pojedinci smatrali hirurškim sečenjem je trag veterinarske intervencije izvedene nakon što su labudići spaseni od kornjača mesoždera.

Portal “021” piše da je najpoznatiji novosadski par labudova, Isa i Bisa, početkom juna dobio četiri mala labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće.

Tada su veterinari sanirali povrede. Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park, pri čemu je jedan labudić uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću.

Kako “021” saznaje, "Gradsko zelenilo" bi u toku dana trebalo da konačno izađe sa informacijama o tome šta se zaista dogodilo sa labudićima i u kakvom su stanju.

Sandra Jovanović iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije kaže za novosadski portal da ne veruje da će labudićima izrasti nova krila ukoliko su im kornjače nanele povrede koje su dovele do otkidanja krila.

Tokom vikenda se digla panika da je neko osakatio labudiće u Dunavskom parku, a tim povodom oglasila su se različita udruženja za zaštitu životinja, koja su zahtevala da se počinilac pronađe i kazni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: