Dačić: Unesko bolje da ne otvara Pandorinu kutiju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi za Unesko "bilo bolje da ne otvara Pandorinu kutiju" eventualnim prijemom Kosova u svoje članstvo.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 15.08.2015.

23:28

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Ako prođe Kosovo, sledeći će biti neki drugi regioni koji nisu priznati od Ujedinjenih nacija. Zato je bolje za Unesko da ne otvaraju Pandorinu kutiju. Što se nas tiče, ništa nas neće iznenaditi. Ne bi bilo prvi put da se pred očima celog sveta ruši međunarodni pravni poredak", rekao je Dačić u intervjuu za "Politiku".

Dačić je precizirao da je sednica Izvršnog saveta Unesko u oktobru, a da je sednica Generalne konferencije Unesko, koja donosi konačnu odluku, u novembru.

Kako je pojasnio da je, ukoliko zahtev Kosova za prijem u Unesko dođe na dnevni red Izvršnog saveta te organizacije UN, teoretski moguće da taj zahtev bude prihvaćen sa veoma malim brojem glasova.

Dačić je ponovio da je sada na generalnom sekretaru Unesko Irini Bokovoj odluka hoće li predložiti stavljanje te tačke na dnevni red Izvršnog saveta ili ne.

"Ko će biti u rukovodstvu SPS-a znam samo ja"

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da će sednica GO, na kojoj će biti izabrani organi stranke, biti održana do kraja meseca.

Dačić je rekao da će možda biti promena i kadrovskih iznenađenja, ali nije želeo da otkriva imena funkcionera koji će voditi stranku.

"Biće (iznenađenja). Može da bude. Nećete me navući da vam kažem bilo šta. Nikome ništa nisam rekao. Ko će biti u rukovodstvu SPS-a znam samo ja. I niko više", izjavio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: