SNS: Zastrašujuće koliko DS ne voli svoju zemlju

Demokratska stranka ne razume problem migranata i nije informisana o svim merama koje je Vlada Srbije preduzela, saopštila je Srpska napredna stranka.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

17:41

Default images

Kako navode iz SNS-a Vlada Srbije je te mere preduzela i pre nego što je došlo do povećanja dolaska migranata u Srbiju.

U odgovoru demokratama, koji su ranije u toku dana naveli da vlada nema politički odgovor na migrantsku krizu ni institucionalne kapacitete i zakonodavni okvir za rešenje tog problema, naprednjaci navode da je "zastrašujuće" koliko DS ne voli svoju zemlju i ne poštuje institucije koje rade na tome da se očuva stabilnost.

Član Izvršnog odbora SNS Tanja Santrač navela je da, u nedostatku bilo kakvih ideja i konstruktivnih predloga, DS po običaju nastavlja da blati svoju zemlju.

"Brankica Grupković iz DS, navodeći nekakve nedostatke koje se odnose na problem migranata, u stvari prepričala je generalne smernice Evropske komisije za sve države članice, koje se ne odnose isključivo na Srbiju", navela je Santrač u saopštenju.

Srbija je, kaže ona, uspešno suzbila prvi talas priliva lažnih tražilaca azila i intenzivno radi na suzbijanju potencijalnog dodatnog priliva na svim kritičnim tačkama.

Pored formiranja Mešovite radne grupe na nivou vlade 17. juna ostvarena je intenzivna saradnja i sa međunarodnim partnerima, uz poštovanje svih pozitivnih propisa i Konvencije UN o zaštiti izbeglica.

Inicirane su i brojne aktivnosti sa zemljama članicama Evropske unije, kao i svih drugih zemalja u okruženju.

"Srbija je okarakterisana je kao lider u regionu po pitanju iregularnih migracija što dokazuje brza reakcija nadležnih organa prilikom rešavanja povećanog priliva migranata i lažnih azilanata ka Mađarskoj", navodi Santrač.

Ona dodaje i da je od početka godine policija uhapsila 600 ljudi koji su osumnjičeni da su učestvovali u švercu migranata, što su najbolji rezultati u regionu.

Zamenica ministra za evropske integracije vlade u senci DS-a Brankica Grupković navela je ranije danas da Srbija nema politički odgovor na celokupnu oblast upravljanja migracijama, te da bi trebalo napraviti strateški okvir, analizirati rizike i na osnovu toga kreirati strategije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: