Ko je "precrtao" Veselinović ili SDS?

Poslanik SDS Janko Veselinović saopštio je da je napustio tu stranku i da će formirati opozicioni pokret, dok iz SDS ističu da su oni njega izbacili.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

11:38

Default images
Foto: Beta, AP

Veselinović je ranije danas novinarima u parlamentu rekao da SDS napušta jer ta stranka nema jasnu politiku i pravac kojima bi se suprotstavila vlasti SNS i SPS.

Međutim, ubrzo su reagovali iz Socijaldemokratske stranke, iz koje su za B92 rekli da su oni Veselinovića izbacili jer je tražio mesto predsednika pokrajinskog odbora.

Kako navode iz SDS: "Ljudi poput njega su i uništili Demokratsku stranku".

Veselinović je odbacio te optužbe i naveo da se sa liderom SDS Borisom Tadićem nije ni video ni čuo dva meseca.

“U stranku sam ušao sa puno entuzijazma, bio jedan od njenih osnivača, uložio puno energije u ostvarenje ciljeva. Posle godinu dana mogu bolno da konstatujem da SDS nema jasnu politiku i pravac kojim bi se suprostavila vlasti SNS i SPS”, rekao je pre toga Veselinović, navodeći da tu odluku nije doneo naprečac.

Kako je naveo, pokušao je da promeni stanje u stranci, ali kaže da nije u tome uspeo.

Osim toga, Veselinović je naglasio da će u republičkom parlamentu nastupati kao nezavisni poslanik.

“Ne mogu da budem član stranke koja nema politiku i jasno određenje prema ključnim političkima akterima, a znamo ko je formirao i prethodnu i ovu vladu i ko je odgovoran za stanje u državi. O tome je govorila nekolicina poslanika, ali ne i predsednik stranke. Ne mogu da budem u stranci koja u ovom trenutku ćuti”, napomenuo je Veselinović, koji je bio zamenik šefa poslanika te stranke. Saopštio je da će narednih dana formirati opozicioni pokret, sa, kako je naveo, časnim i vrednim ljudima koji hoće da se bore protiv laži, prevara, bahatosti, ali nije hteo da govori o imenima.

Javnost će o nazivu pokreta, programu, ciljevima i onima koji će ga činiti obavestiti u narednom periodu.

“Formiraću opozicioni pokret koji će se jasno boriti za poštovanje zakona, za pravo poniženih građana, da građani žive od svog rada... To ću učiniti sa kvalifikovanim i kvalitetnim ljudima koji su spremni da se uhvate u koštac”, rekao je Veselinović, koji je stranku pisanim dopisom obavestio o svojoj odluci.

Veselinović je rekao i da nije razgovarao sa kolegama iz poslaničkih klubova DS i SDS o njihovom eventualnom učešću u tom pokretu.

Veselinović je ranije bio i poslanik DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: