CG: Bezbednosna situacija stabilna

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević ocenio je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna,

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

16:07

Default images

On je rekao da postoji strah da se potencijalni incidenti, bilo gde da se dese u regionu, odraze i na prilike u zemlji.

Komentarišući posledice događaja u Kumanovu, Konjević je rekao da od početka godine postoji "intenzivna regionalna saradnja u delu zajedničke borbe protiv terorizma".

Konjević je rekao da postoje oni koji žele da izazovu nestabilnost u regionu i otuda strah "da bilo koji incident koji se dešava u državama regiona, može da ima svoju reperkusiju na druge države regiona, pa samim tim i na Crnu Goru".

Konjević smatra da incidenti kakav je bio u Makedoniji nisu samo problem regiona.

"To je postao ozbiljan evropski, da ne kažem, širi problem", ocenio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova.

Prođlog vikenda je u Kumanovu u sukobu terorističke grupe i makedonske policije poginulo osam policajaca, a 37 je ranjeno. Poginulo je i 14 pripadnika terorističke grupe.

Osnovno javno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Skoplju podnelo je juče krivičnu prijavu zbog terorizma, ugrožavanja ustavnog poretka i bezbednosti, protiv 30 lica koja su se u subotu predala policiji, a bila su deo te terorističke grupe i svima je određen pritvor od 30 dana.

Kako prenose makedonski mediji, za 18 uhapšenih iz grupe u Kumanovu utvrđeno je da su državljani Kosova, devetorica su državljani Makedonije, a jedan uhapšeni je državljanin Albanije, s prebivalištem u Nemačkoj. Nekoliko je priznalo da su u Makedoniju ušli ilegalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: