Nišlijka među najboljima na svetu

Anu Živković, nastavnicu engleskog jezika niške OŠ “Čegar”, kompanija Majkrosoft izbrala je za jednog od najinovatnivnijih nastavnika na svetu.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2015.

20:33

Default images

Ana je popularnu društvenu mrežu Skajp iskoristila da njeni đaci zavole i lakše savladaju strane jezike.

Učenici Osnovne škole „Čegar“ putem Skajpa komunicirali su sa kapetanom podvodne laboratorije Fabijanom Kustoom, unukom čuvenog francuskog istraživača Žaka Kustoa. Da ova društvena mreža može da se koristi i za učenje, pokazala im je nastavnica engleskog Ana Živković.

"Ideja mi je bila da povežem svoje učenike sa vršnjacima iz krajeva sveta, posebno sa engleskog govornog područja, kako bi uvežbali ono što su naučili na času, kaže Ana Živković, nastavnica engleskog jezika.

Anini đaci na časovima engleskog razgovaraju i sa svojim vršnjacima iz celog sveta. Kažu da tako nauče nešto novo i lakše savladaju engleski jezik.

Za prepoznavanje značaja tehnologije u nastavi, kompanija Majkrosoft Anu Živković proglasila je jednom od najinovativnijih nastavnika na svetu. Ona će se krajem ovog meseca u američkom gradu Redmondu priključiti grupi od 300 kolega iz celog sveta koji su dobili ovo priznanje.

“To će biti prilika da upoznam kolege iz drugih zemalja i da sa njima razmenim iskustva i saznam kako oni primenjuju nove tehnologije i primenim to ovde u Srbiji", dodaje ona.

Još dve nastavnice iz Srbije nagrađene su za inovativnu nastavu, informatičarke - Katarina Aleksić iz Beograda i Darina Poljak iz Kovačice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: