Evropa u haosu zbog "Niklasa"

Najmanje četiri osobe su stradale od posledica uragana Niklas koji je tokom noći zahvatio veliki deo severne Evrope.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

07:27

Default images
foto: Beta/AP

Nemačka policija je potvrdila da je jedna osoba izgubila život pošto je na nju pao betonski zid koji je uništila oluja, a navela je i da su dva radnika na održavanju puteva stradala nakon što je na njihov automobil palo drvo.

Vetrovi koji su duvali brzinom i do 160 kilometara na čas su usmrtili i jednog državljanina Holandije, na koga se obrušio krov kuće. Nevreme je dovelo do izmena i prekida u saobraćaju, a glavna železnička stanica u Minhenu bila je evakuisana pošto su stakleni delovi plafona krenuli da padaju.

Više od 150 letova je otkazano na aerodromu u Frankfurtu, a zabeležena su odlaganja i u Hamburgu i Minhenu. U Švajcarskoj su otkazani polasci vozova koji prolaze kroz planine, a u Cirihu je brzina vetra dostizala i 105 kilometara na čas.

Obilne padavine su izazvale poplave u nekoliko sela blizu Nojšatela i Berna, a posledice nevremena osetile su se i u Velikoj Britaniji i Belgiji, gde je stotine domaćinstava ostalo bez struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: