Asad: Turska ignoriše teroriste

Sirijski predsednik Bašar Al-Asad optužio je Tursku da "namerno ignoriše teroriste Islamske države" dok oni pokušavaju da pređu granicu i uđu u Siriju.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

07:42

Default images
Foto: Beta/AP

Asad je, u intervjuu za američku tv stanicu CBS, optužio turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana ne samo za nesprecavanje prelaska terorista iz Turske u Siriju, već i za aktivnu podršku Islamskoj državi.

Prema njegovim rečima, islamska država širi uticaj u Siriji dobrim delom i zbog Erdogana, kog je nazvao "fanatikom Muslimanske braće", preneo je Sputnjik.

Upitan da li veruje da bi Erdogan mogao da zaustavi ubacivanje terorista na sirijsku teritoriju, Asad je odgovorio: "Da, naravno. On ne samo da ignoriše teroriste koji dolaze u Siriju, on ih podržava, logistički i vojno. Direktno. Svakodnevno".

Asad je naveo da je Erdogan "neko ko pati od političke megalomanije i misli da je sultan nove ere 21. veka".

Sirijski predsednik je u intervujuu govorio i o odnosima sa SAD, navodeći da je Damask oduvek želeo dobre odnose sa Vašingtonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: