Akcija protiv ilegalnih prevoznika

Inspekcija je u petak za 40 minuta isključila iz saobraćaja sedam vozila koja su obavljala nelegalni prevoz putnika između Beograda i Pančeva.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

11:48

Default images

Kako se navodi u saopštenju, pomoćnik ministra zadužen za inspekcijski nadzor Aleksandar Simić je izjavio da je cilj akcije, koja se sprovodi u saradnji sa saobraćajnom, komunalnom i poreskom policijom da se prevoznici uvedu u legalne tokove.

"Nelegalni prevoz je višedecenijski problem u Srbiji, ova vlada je rešena da se izbori sa tim problemom i zato smo danas i na Pančevačkom mostu. Cilj vlade je da se zaštite legalni prevoznici i osujeti siva ekonomija", istakao je Simić.

On je objasnio da je u toku kontinuirana akcija koja je ove nedelje sprovedena tri puta a da će se i u narednom periodu kontrole obavljati više puta nedeljno na teritoriji cele Srbije.

Trenutno je na proveri lokalni prevoz, a Simić je najavio i kontrolu međunarodnog prevoza koji je, kako kaže, veliki problem.

Vrlo je teško dokazati da se radi o nelegalnom prevozu, prema važećim zakonskim propisima, pošto putnici ne priznaju da plaćaju za uslugu prevoza već kažu da su to "prijateljske ili rodbinske usluge".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: