UKR: Uhapšen novinar "Novorusije"

Novinara donjecke televizije Novorusija uhapsili su pripadnici ukrajinske Bezbednosne službe, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Izvor: B92

Nedelja, 15.03.2015.

18:47

Default images
Foto: Beta/AP

“Bezbednosna služba Ukrajine je uhapsila novinara TV Novorusija. On je građanin Ukrajine, koji je prošle jesen otišao u Donjeck i počeo da radi na toj televiziji“, naveli su zvaničnici Službe.

Navodi se da je protiv njega podignuta optužnica za učešće u terorističkim grupama i davanje podrške ovakvim organizacijama, a njegovo ime nije objavljeno.

“Reporteri bez granica“ su ranije izvestili da je medijska sloboda u Ukrajini veoma loša, i da je niža nego u Angoli, Avganistanu, Tadžikistanu ili Ugandi. Ukrajina je rangirana kao 129. zemlja od ukupno 180.

Stručnjaci smatraju da su nedavni dokađaji jasno pokazali da Ukrajina želi da ima potpunu kontrolu nad medijima.

Moskovska Organizacija za ljudska prava izvestila je 88 novinara iz Rusije moralo da napusti teritoriju Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: