Izlila se Tamnava kod Koceljeve

U opštini Koceljeva izlila se reka Tamnava i poplavila između 250 i 300 hektara oranica, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

14:27

Default images
Foto: B92 (arhiva)

Za sada nema opasnosti po domaćinstva kažu u ovoj opštini, ali su pripremljeni džakovi i pesak.

"Donjem Crniljevu već su isporučeni džakovi i pesak za slučaj da zatrebaju. Desetak kuća je na udaru, mada voda još uvek nije stigla do njih", kaže Radovan Ranisavljević iz Koceljeve.

U opštini Bogatić zbog visokih podzemnih voda oko 300 hektara šuma i oranica je poplavljeno.

Štab za vanredne situacije angažovao je mehanizaciju na čišćenju kanala za odvodnjavanje. Preventivni radovi na sanaciji kanala Jerez koji prolazi kroz atare sela Belotić, Glušci i Uzveće, sprovode se kao prioritetni.

Vodostaj Save kod Šapca je 407 centimetara, što je za 12 centimetara više nego prethodnog dana. Na snazi je redovna odbrana od poplava.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Sava ima tendenciju rasta, a u nedelju će se približiti granici vanredne odbrane od poplava, koja se proglašava kada nivo Save kod Šapca dostigne 500 centimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: