Plaši li se vlast vlade u senci?

Vlada u senci Bojana Pajtića sve je bliža realnosti i za nekoliko dana biće poznata i imena. Iz vlasti poručuju da se ne boje takvog opozicionog delovanja.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

16:35

Default images
Foto: Tanjug

"Uskoro će Bojan Pajtić kao mandatar da objavi imena ministara u njoj. To je korisno za jačanje opoziconog fronta. Biće tu kritike sa predlozima vlade u senci prema vladi Srbije po resorima. A u njoj će biti ljudi koji do sada nisu bili vidljivi u svojoj hrabrosti i borbi protiv režima", rekao je funkcioner DS Borislav Stefanović.

Biće ovo, kaže Stefanović, samo deo opozicionog delovanja.

Ali tog delovanja vlast se ne plaši.

"Ne vidim razlog zbog čega bi im se pridavala velika pažnja. Građani su rekli ne takvoj politici, rekli su ne DS i Pajtiću. Što bismo se brinuli za nešto što građani neće. Pokrajinskom premijeru je mala fotelja, pa bi želeli možda neku drugu u senci. DS-u su samo bitne funkcije i fotelje", kaže šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić.

Dnevni listovi objavili su ranije da će u vladi u senci biti Nenad Čanak i Bojan Kostreš iz LSV, Vladimir Pavićević iz Nove stranke, Veroljub Stevanović i Saša Milenić iz Zajedno za Šumadiju kao i Boško Ničić iz pokreta Živim za Krajinu. Ipak, ostalo je na tome da su u pitanju samo spekulacije.

Bojan Pajtić, kako saznaje B92, već je obavio razgovore sa potencijalnim ministrima čija imena se drže u tajnosti.

"Mi smo ubeđeni da će takva vlada, koja je tako sastavljena, još dugo dugo biti u senci. Nikakve bojazni nema i nikako ne mogu da ugroze politički život u Srbiji", rekao je Đorđe Milićević ispred SPS.

Podsetimo, Od Vlade u senci Dragana Maršićanina 2002. Srbija nije imala sličan način opozicionog delovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: