Ukrajina: Rusija sponzor terorizma

Ambasador Ukrajine u Ujedinjenim nacijama rekao je da će njegova zemlja uskoro zatražiti od članica UN da formalno proglase Rusiju sponzorom terorizma.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

21:40

Default images
Foto: Beta/AP

Jurij Sergejev rekao je novinarima da će Ukrajina podneti SB UN nacrt rezolucije, koja će ponoviti deklaraciju parlamenta usvojenu ove sedmice.

U toj deklaraciji, traži se i da samoproglašene republike na istoku Ukrajine budu proglašene terorističkim organizacijama, što formalno sprečava mogućnost održavanja mirovnih pregovora s njihovim predstavnicima, preneo je AP.

Sergejev je, takođe, upozorio da će doći do "velikog rata", ukoliko proruske snage zauzmu veću teritoriju ili izgrade koridor do Krima, koji je Rusija pripojila pre godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: