Srbija u koaliciji protiv terorizma

Srbija je pokazala pripadnost koaliciji za borbu protiv terorizma, izjavio je ministar Ivica Dačić danas na maršu u Parizu.

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2015.

20:41

Default images
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je predvodio delegaciju Srbije na maršu protiv terorizma u Parizu, poručio je da je naša zemlja izrazila solidarnost sa francuskim narodom i pokazala pripadnost koaliciji za borbu protiv terorizma.

"Atmosfera je bila impresivna. Cela Francuska je bila na ulicama, nezavisno od boje kože i nezavisno od političke pripadnosti. Francuska se ujedinila u otporu prema teroru. Po mom mišljenju to je bila suština današnjeg okupljanja, uz podršku velikog broja svetskih lidera”", naveo je Dačić.

On je istakao da su građani na svakom koraku aplaudirali, mahali zastavama i skandirali “Šarli Ebdo”.

“"Za nas, koji smo došli sa strane, to je bilo najupečatljivije”", rekao je Dačić i dodao da su pored više od million građana skupu prisustvovali lideri evropskih i drugih država, kao i najviši zvaničnici EU.

Srbiju je predstavljala i predsednica skupštine Maja Gojković koja je rekla da je Srbija pokazala da Francuska u njoj ima velikog prijatelja.

U napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo" 7. januara poginulo je 12 ljudi, prilikom otmice talaca u jednom košer supermarketu još četiri osobe i u odvojenoj pucnjavi u francuskoj prestonici jedna pripadnica policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: