Petak, 19.12.2014.

18:52

Pakistan: Izvršene smrtne kazne

Pakistanski zvaničnici su saopštili da je izvršeno vešanje dvojice osuđenih islamista, što je prva egzekucija nakon ponovnog uvođenja smrtne kazne u Pakistanu.

Izvor: Tanjug

Default images

Smrtna kazna je u Pakistanu ponovo uvedena nakon masakra u školi u Pešavaru u kojem su ove sedmice talibani ubili 132 deteta i 16 odraslih.

Dvojica zvaničnika saopštila su da je vešanje obavljeno u gradu Faisalabad, u centralnom delu Pakistana, navodi agencija.

Ranije danas, pakistanske vojne snage su u vazdušno-kopnenoj operaciji na severozapadu zemlje, u blizini granice sa Avganistanom, ubile 59 militanata.

Masakr u školi je izazvao šok kod građana Pakistana, koji su pozvali na odmazdu, a vlasti su nakon toga pokrenule napade na uporišta militanata u regionu Kiber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: