Herceg Novi: SNP pao, pobedio DPS

Socijalistička narodna partija koja je godinama vladala u Herceg Novom izgubila je vlast, nezvanični su rezultati glasanja na današnjim lokalnim izborima.

Izvor: B92

Nedelja, 14.12.2014.

23:19

Default images

Funkcioner SNP-a i nosilac izborne liste kolicije SNP, Demokratski Front (DF) i NS, Obrad Gojković, saopštio je večeras novinarima da je koalicija koju predvodi izgubila vlast u Herceg Novom.

Najviše mandata osvojila je Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića, nezvanični su rezultati iz izbornog štaba SNP-a na osnovu 60 odsto prebrojanih glasačkih listića.

Koalicija, predvođena SNP-om, dobila je 9 mandata, duplo manje nego u prethodnom sazivu lokalne skupštine.

Veliko iznenađenje je rezultat grupe birača "Izbor" biznismena Dušana Radovića Kruša, čija je lista prema nezvaničnim podacima osvojila 9 mandata.

Za sada nije poznato ko će formirati vlast, jer nijedna izborna lista nije dobila dovoljno glasova da je samostalno formira.

Izbori u Herceg Novom su rezultat višemesečne krize u funkcionisanju lokalnih institucija.

Glasanje je proteklo mirno i bez incidenata, a na izborima je do 19 sati glasalo 66 procenata birača, saopštila je ranija lokalna Izborna komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: