Vranje 10 god. čeka na novu bolnicu

U Vranju je pre skoro deceniju počela izgradnja nove bolnice, koja još nije završena, a apratima koji su ugrađeni unutar zgrade ističe garantni rok.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

16:48

Default images

U Srbiji je postalo uobičajeno da se objekti grade i po desetak godina više od predviđenog roka.

Izgradnja bolnice je prekinuta i neizvesno je kada će Vranjanci tu moći da se leče. Da bi bolnica bila završena potrebno je još oko 3,5 miliona evra.

U dvorištu Zdravstvenog centra u Vranju nova bolnica urasla je u korov, a oko nje desetak starih i oronulih zgrada u kojima se leče građani juga Srbije.

Pacijentima koji su povređeni ili onima koji čekaju na operaciju potrebna je i dobra fizička kondicija kako bi obavili sve potrebne preglede.

Nova zgrada površine 5.000 kvadratnih metara, gde je predviđeno da pod jednim krovom budu operacione sale i urgentna služba, počela je da se gradi 2006. godine.

Svetska banka i Ministarstvo zdravlja su do sada uložili oko pet miliona evra. Unutar zgrade je ugrađena i specifična oprema, koja nikada nije radila, a uskoro joj ističe garantni rok .

Zaposleni na odeljenju hirurgije, koje je izgrađeno pre 80 godina, uzalud su verovali da će u XXI veku njihovi pacijenti imati bolje uslove za lečenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: