Četvrtak, 20.11.2014.

19:10

Otvoreno poglavlje kao podrška BG

Za podršku Srbiji veoma je važno da se što pre otvori jedno od 35 poglavlja, poručio je evropskom komesaru Johanesu Hanu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Default images

Za podršku reformskom procesu u Srbiji od velike važnosti je da se što pre otvori jedno od 35 poglavlja pristupnih pregovora, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Dačić je detaljno informisao sagovornika o prioritetima i planovima za predsedavanje Srbije OEBS-u tokom 2015. godine, posebno ističući da je to prilika za Srbiju da još jednom pokaže svoju političku kredibilnost partnerima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

"Sticanje punopravnog članstva u EU vidimo kao zajednički rad i partnerski odnos država Zapadnog Balkana i EU", rekao je Dačić, dodavši da Srbija smatra važnim i korisnim to što se u diskusiju o problemima s kojima se suočava region uključuju i njeni partneri iz EU.

Kako se navodi, Han je u razgovoru iskazao punu spremnost za ubrzavanje procesa evrointegracija Srbije, za šta će se i lično založiti.

On je ukazao da je za svoju prvu destinaciju u regionu nakon preuzimanja funkcije komesara EU odabrao Beograd, kako bi se istakla važnost koju EU pridaje Srbiji i njenom procesu evropskih integracija.

Han je zahvalio Dačiću na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj spremnosti za saradnju i negovanje partnerskog odnosa između Srbije i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

20 h

Podeli: