"Snežni zid" u Bafalu, 4 stradala

Guverner države Njujork je proglasio vanredno stanje, pošto je četvoro ljudi stradalo u razornoj mećavi koja je pogodila taj deo SAD.

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

07:57

Default images

Ova mećava smatra se jednom od najgorih koja se pamti u državi Njujork.

Guverner je naredio zabranu putovanja u nekoliko regiona širom države, nakon što je u njima napadalo više od metra snega, negde i 1,3m.

Jedan od najgore pogođenih područja je grad Bafalo, gde su očevici fotografisali masivni "snežni zid" koji se kretao preko jezera Eri.

Zvaničnici su saopštili da su tri od četiri žrtve očigledno umrle od srčanih udara dok su raščišćavale sneg. Četvrta osoba je stradala u saobraćajnoj nesreći, prenosi Skaj njuz.
Foto: BetaAP
Na desetine vozača je ostalo zaglavljeno u svojim kolima, i to satima, a na jednom delu puta bilo je "zarobljeno" u jednom trenutku i do 150 vozila.

Policija motornim sankama raznosi hranu i ćebad onima koji su i dalje zarobljeni na pojedinim deonicama.

Među njima je i ženska košarkaška ekipa Univerziteta Niagra, koja u autobusu čeka najmanje 27 sati.
Foto: Beta/AP
Guverner je rekao da je aktivirano 526 "raščićivača", 74 velikih kamiona za utovar, 1.247 operatera, četiri kamiona za razbijanje snega na planinama i još 17 specijalizovanih za sneg.

On je upozorio da se ne očekuje da će padanje snega da prestane do četvrtka uveče .
Foto: Beta/AP
Fenomen snežnog zida stvorio je tkzv. efekat jezera.

To se dešava kada ledeni vetrovi dođu u dodir sa toplijom vodom jezera, pa se formira snežni oblak od vodene pare.

Temperature su u utorak pale ispod nule u svih 50 država, javlja Skaj njuz. U utorak je bilo najhladnije jutro u SAD od 1976, javlja Rojters, navodeći da je i na Havajima bilo oko nule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: