Mogerini: Poseta Rame važan korak

Poseta albanskog premijera Edija Rame kojoj je premijer Srbije Aleksandar Vučić bio domaćin predstavlja važan korak napred u odnosima između dve zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2014.

00:36

Default images

To se navodi u saopštenju portparolke visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

"Pohvaljujemo obojicu vođa za njihovu političku hrabrost u održavanju posete koja je po svojoj prirodi i izazovna i osetljiva", navodi se u saopštenju objavljenom na vebsajtu EU povodom posete Edija Rame Srbiji 10. i 11. novembra.

"Vidimo ovu posetu kao novu fazu u odnosima između dve zemlje i nadamo se da će oba lidera dalje graditi na osnovu te posete da bi osigurali preduzimanje daljih pozitivnih koraka napred", dodaje se u saopštenju.

Portparolka visoke predstavnice Federike Mogerini, Maja Kocijančić danas je u Briselu rekla novinarima da je Evropska komisija ponovo istakla da poseta albanskog premijera Edija Rame Beogradu treba da dovede do preokreta u odnosima Srbije i Albanije i da lideri dve zemlje pokažu novu rešenost za obnovu veza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: