Manevri NATO blizu ruske granice?

NATO je najavio mogućnost da na granici između Rusije i Ukrajine izvede manevre sa više desetina hiljada vojnika, piše nemački politički magazin "Špigel".

Izvor: B92

Petak, 07.11.2014.

12:31

Default images

"Mi smo do sada samo u zapadnim zemljama izvodili velike manevre sa 25.000 do 40.000 ljudi. Mogu da predstavim da ćemo to u budućnosti raditi i u Istočnoj Evropi i na Baltiku", rekao je nemački NATO general Hans Lotar Domreze dnevnku "Velt", prenosi "Špigel" u današnjem onlajn izdanju.

Magazin navodi da NATO razmišlja o "provokativnim akcijama protiv Moskve" i moguće je da želi da po prvi put izvede velike manevre u Istočnoj Evropi i to u graničnom regionu ka Rusiji.

General u izjavi "Veltu" nije naveo druge detalje o manevrima, prenosi "Špigel".

U okviru ukrajinske krize su, kako zapadni savez tako i Rusija, pokazivali "mišiće", podseća magazin.

"Mi ćemo formirati trupe za brzu intervenciju sa oko 5.000 do 7.000 ljudi, koje za dva do pet dana mogu biti u oblastima delovanja", rekao je Domreze.

Do sada se, kako se podseća u tekstu, govorilo o 3.000 do 5.000 ljudi.

"Ako sve bude išlo po planu, onda će te trupe do kraja 2015. godine biti spremne za akciju", rekao je general Domreze dnevniku "Velt", prenosi "Špigel".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: