"Pokazali da Vlada APV ima većinu"

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio da je glasanje u Skupštini Vojvodine pokazalo da Pokrajinska vlada ima većinu u vojvođanskom parlamentu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2014.

16:50

Default images

Pajtić je nakon završetka sednice na kojoj je usvojen predlog o rekonstrukciji vlade, rekao novinarima da su mnogi mediji u poslednje dve i po godine pisali da pokrajinska vlada nema podršku u parlamentu, ali da je to demantovano današnjim glasanjem.

"Za razliku od SNS koja svakih šest meseci vrši rekonstrukciju vlade, mi smo to učinili prvi put", rekao je Pajtić.

On je istakao da je rekonstrukcija vlade posledica činjenice da je u parlamentu došlo do takvog odnosa snaga i to, kako je kazao, zahvaljujući tome što su poslanici DS blaćeni, zatrašivani i potkupljivani sa ciljem da se izmeni parlamentarna većina.

Govoreći o žučnoj polemici sa predsednkom skupštine Ištvanom Pastorom i o glasanju poslanika SVM, Pajtić je rekao da mu nije drago zbog toga što se desilo.

"SVM se izgleda u glasanju opredelio za svoje koalicione partnere na republičkom nivou, a ne na pokrajinskom i zbog toga mi je jako žao", rekao je Pajtić.

On je istakao da mu nije drago da koalicioni partner DS donosi takvu odluku kakvu je doneo danas, dodajući da je način glasanja SVM bio motivisan željom da se većina u pokrajinskom parlamentu upodobi sa većinom u republičkoj skupštini.

Na pitanje novinara da li će takav način glasanja SVM imati neke dublje posledice na odnose unutar koalicije, Pajtić je rekao da u DS nisu ravnodušni na takav način glasanja SVM-a.

"Već za nekoliko dana ćemo o svemu ovom razgovarati sa koalicionim partnerima", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: