Pretučen Nestorović, optužuje SPC

Direktor nevladine organizacije za borbu protiv prostitucije i trgovine ljudima "Sigurna pozicija" Dejan Nestorović napadnut je u centru Novog Sada.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2014.

10:33

Default images

Nestorović je za taj napad optužio deo Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Nestorović je agenciji Beta rekao da su šestorica ili sedmorica muškaraca istrčala iz Saborne crkve i počela da ga tuku.

"Istrčali su iz crkve, uhvatili su me za vrat, bacali su me po asfaltu, udarali nogama po slabinama, leđima. Zaštitio me čovek od 70 godina, koji je bukvalno legao na mene i tada sam uspeo da pobegnem", kazao je Nestorović.

On je ocenio da je napad na njega organizovan jer je pre nekoliko dana gostovao na televiziji Fejs (Face) u Sarajevu, gde je pričao o postojanju gej lobija u SPC i naveo imena sveštenika i vladika koji navodno pripadaju tom lobiju.

"Govorio sam o dvoličnom moralu u SPC-u, o patrijarhovom pismu u kojem on govori protiv Parade ponosa i LGBT populacije, iako u svojoj crkvi ima nekoliko vladika koji pripadaju LGBT lobiju", rekao je Nestorović.

On je precizirao da se incident desio juče popodne oko 17 sati, kada je s prijateljem išao na rođendan. Nestorović je kazao da postoje video snimci napada, jer se desio ispred jedne prodavnice i dodao da je obavestio policiju.

"Ja sam urlao, zapomagao, zvao u pomoć, a pojedini sveštenici su to posmatrali iz obližnje crkve", kazao je Nestorović.

Nestorović je dodao da je i njegov otac, koji živi u Kragujevcu, dobio preteće poruke i da ih je prijavio policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: