CK: 4 kamiona pomoći za poplavljene

Crveni krst Srbije upućuje četiri kamiona hrane, vode, higijenskog materijala, kao pomoć stanovništvu koje je postradalo od poplava u Kladovu i Obrenovcu.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

15:52

Default images

Pomoć od 11.000 kilograma sastoji se od gotovih jela, konzervi, higijenskih porodičnih paketa, pelena za bebe i odrasle, bebi hrane u prahu i kašica, deset rezervoara za vodu kapaciteta po 1.000 litara, kao i hrana i oprema za životinje, saopštio je CKS.

Osim ove pomoći Crveni krst je, u koordinaciji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a, na poplavljene terene uputio deset članova svog Nacionalnog tima za spasavanje na vodi i zbrinjavanje u slučaju poplava.

Otpremljena su četiri čamca za hitnu distribuciju humanitarne pomoći u Kladovu, mesnim zajednicama Velesnica (180 kuća - 210 osoba) i Ljubičevac (275 kuća - 550 osoba), odsečenim od Kladova zbog prekida drumskog saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: