Ubijeno 87 ukrajinskih vojnika

Najmanje 87 ukrajinskih vojnika ubijeno je u gradu Ilovajsku i okolini na istoku Ukrajine, pošto su se našli u okruženju proruskih snaga.

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

16:55

Default images

Vojni zvaničnik jugoistočnog regiona Zaporožje Mihailo Logvinov rekao je da su tela ubijenih u oblasti dopremana u mrtvačnicu u gradu Ilovajsku i da su posmrtne ostatke identifikovali lokalni forenzičari, javila je ruska novinska agencija Interfaks.

Međutim, lokalni mediji navode da je najmanje 100 ukrajinskih vojnika ubijeno u okolini grada Ilovajska, prenela je agencija AP.

Oštri sukobi u Ilovajsku i okolnim područjima između ukrajinske vojske i proruskih snaga vođeni su i prošlog meseca.

U subotu je vlada u Kijevu priznala neizbežan poraz, jer su ih oružane snage "separatista" u potpunosti, opkolile i ukrajinska vojska se našla pod nemilosrdnom paljbom.

Za vojni preokret na istoku Ukrajine Kijev okrivljuje "rusku" vojnu intervenciju, u kojoj je izgubljen Novoazovsk, ključni grad na obali Azovskog mora, i stezanje obruča u Ilovajsku, istočno od Donjecka.

Ukrajinska vojska je pre dva dana, takođe, izgubila kontrolu nad ključnim civilnim aerodromom u blizini grada Luganska, gde su se snage Kijeva suočile s "ruskim" tenkovskim bataljonom, navode agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: