Uključen mikrofon odao Van Rompeja

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej je nehotično otkrio da će poljski premijer Donald Tusk biti njegov naslednik.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

19:39

Default images

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izgleda da je danas nehotično otkrio ime svog naslednika pošto mikrofon nije bio isključen kada je "znatiželjnom" predsedniku Kipra "došapnuo" da će to biti poljski premijer Donald Tusk.

"Ima li vesti? Shvatio sam da je Donald OK?", čuo se kiparski predsednik Nikos Anastasijades na video snimku dok su lideri EU ulazili u prostoriju gde su razgovarali o popunjavanju dva ključna mesta i ukrajinskoj krizi.

"Ne, ne...Da, ali ne pričaj..", odgovorio je Van Rompej, a onda i gestikulacijom kiparskom predsedniku poručio da vest zadrži za sebe, prenela je agencija AFP.

Očekuje se da Savet EU, koga čine 28 šefova i vlada zemalja članica, tokom radne večere potvrditi nominacije za predsednika Evropskog parlamenta i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, nakon čega će o njima glasati u Evropskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: