LSV oko 10. septembra o Vladi APV

Kostreš kaže da razgovore o budućnost vojvođanske vlade komplikuje i udaljavanje DS i Nove demokratske stranke, ali i približavanje SVM i naprednjaka.

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

15:49

Default images

Zamenik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je najavio u izjavi Tanjugu i da će Glavni odbor LSV , okvirno oko 10. septembra odlkučivati o rezultatima tehničkih pregovora sa DS i NDS o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

"Glavni odbor LSV će u narednom periodu odlučivati o rezultatima tehničkih pregovora koji su vođeni između LSV, NDS i DS i na osnovu odluke Glavnog odbora strančki organi će dalje postupati", rekao je on.

Kostreš je naglasio i da je "važno reći da udaljavanje NDS i DS dodatno komplikuje i ovako komplikovane razgovore, a da pored toga dodatnu komplikaciju sačinjava i činjenica da je SVM očigledno doneo odluku da zajedno sa SNS proba da formira novu većinu".

"Ono što je stanovište LSV jeste da ćemo mi slediti svoj program i interese građana i građanki Vojvodine koje mi zastupamo i da ćemo pokušati da prvo sa tradicionalnimn partnerima... nastojati da formiramo većinu i da na taj način odblokiramo rad pokrajinske administracije", rekao je on.

Kostreš nije mogao da precizira kada će biti održana sednica Glavnog odbora LSV dodavši da će ona biti organizovana između 10. i 15. septembra.

"Mislim da je racionalno očekivati sednicu negde oko 10. septembra ... Predsednik stranke zakazuje sednic, ali mislim da je 10. septembar okvirni datum koji bi mogao da bude datum održavanja te sednice", rekao je on.

Razgovore o pokrajinskoj vladi i njenoj rekonstrukciji su predstavnici DS, LSV i NDS počeli 4. jula.

Vode ih tehnički timovi LSV, DS i NDS dok SVM, koji se zalaže za koncentracionu vladu sa naprednjacima, ne učestvuje u tim razgovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: