Poplavljeni u Krnjači da se strpe

Iako je u Obrenovcu počela izgradnja kuća, veliki broj stanovnika tog grada i dalje nema kuda da ode. Ekipa B92 bila je u prihvatnom centru u Krnjači.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

16:45

Default images

Tamo smo proveravali kako žive ljudi kojima je majska katastrofa sve odnela.

Svetlana je samo jedna od oko 90 meštana Obrenovca koji žive u barakama koje su donedavno koristile izbeglice iz Hrvatske. Jednu baraku danas dele i po četiri porodice.

Nenadu je voda sve odnela, živeo je kao podstanar u Obrenovcu, a već više od dva meseca sa suprugom i troje dece, od kojih je jedno i srčani bolesnik, jedva sastavlja kraj s krajem u uslovima koji su na ivici egzistencije.

"Tu smo, ne radimo ništa, snalazi se kako ko može. Uglavnom, od sedan dana u nedelji šest jedemo pasulj. Deca nam traže slatkiše, nemamo voće, nemamo pare za sladoled... Ovi neki dođu, pitaju šta treba i svi upisuju i ništa, evo već tri meseca", priča nam Nenad.
Foto: B92
Tako će biti bar još neko vreme. U Sekretarijatu socijalne zaštite kažu da rešavaju problem, a ipak priznaju da još stoje u mestu.

"Naše procene su da tu moraju da ostanu još izvesno vreme, trebalo bi da imaju još dodatnog strpljenja da prevaziđu ovaj težak period i ne želimo da tražimo brza rešenja, hoćemo nešto konkretno, a ne novu neizvesnost", kaže Jasmina Ivanović, koja je sekretar socijalne zaštite.

I dok mu grad traži nov smeštaj, a supruga ručno pere veš, do Nenada dolaze različite informacije, između ostalog, one o tome da će ih iz Krnjače prebaciti u obrenovačku kasarnu ili na neko slično mesto, što im baš i ne odgovara...

Još jedan problem predstavlja to što poplavljeni Obrenovčan dkoji su smešteni u Krnjači ili nisu imali svoje domove ili su oni bili nelegalni. Zato će na rešenje stambenog problema morati još da sačekaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: