Kanalizacija preti bunaru s vodom

Udruženje građana "Za zdravu Opštinu Stara Pazova" negodovalo što nadležni ništa ne čine da bi sanirali izlivanje kanalizacije u blizini bunara s vodom za piće.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

14:28

Default images

"Na ulazu u Staru Pazovu iz pravca Nove Pazove, kod benznske pumpe Feromont, već godinama se izliva kanalizacija i na samo kilometar od bunara iz kojih se Stara Pazova snabdeva pijaćom vodom napravljeno je jezero otpadne vode", piše u saopštenju Udruženja građana.

Plodne oranice bukvalno plivaju u prljavoj vodi, vlasnici potopljenih njiva ne mogu da požanju ono što su posejali, u njive nije moguće ući mehanizacijom, a koliko su zagadjene kulture koje rastu uz površinu koja je pod otpadnom vodom može samo da se pretpostavi, navedeno je u saopštenju.

Udruženje "Za zdravu Opštinu Stara Pazova" ukazuje da posebno zabrinjava to što su bunari iz kojih se mesto snabdeva pijaćom vodom u blizini zagadjenog zemljišta, pa je opasnost da izlivanje kanalizacije ugrozi kvalitet pijaće vode realna.

Gradjani Stare Pazove zvaničnu informaciju da je kvalitet pijaće vode loš nikada nisu dobili iako je primetno da je voda iz slavine često žuta, pa je Udruženje organizovalo akciju prikupljanja oko 70.000 dinara kako bi bila plaćena kompletna analiza gradske vode, dodaje se.

"Ista ona vlast koja se zalaže za izgradnju postrojenja za preradu opasnog industrijskog otpada u blizini ovog mesta i uverava meštane u njegovu bezbednost, nije u stanju da sanira višegodišnje pukotine na kanalizacionim cevima. Ni zabrinjavajuća činjenica da se kanalizacija izliva tik uz bunare nije sve ove godine navela vlast da rešavanje ovog problem stavi na listu prioriteta", navode iz Udruženja.

U medjuvremenu, Pazovčani su dobili nova igrališta, bazen, novu raskrsnicu, takozvanu stazu zdravlja koja tik uz put vodi do bazena i baš njome može da se stigne do jezera otpadne vode, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: