Kraljevo: Rasveta uključena i danju

Usled većeg kvara na tzv. MTK sistemu, već duže vreme dolazi do problema sa radom dela javnog osvetljenja na području Kraljeva, koje je uključeno i danju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2014.

19:45

Default images

Kako navode iz Direkcije za planiranje i izgradnju u Kraljevu, ovaj kvar može popraviti samo EPS. Kvar ne samo da uzrokuje nefunkcionalan rad javnog osvetljenja u dnevnim satima, već utiče i na nepravilno upravljanje tarifama za skupu i jeftinu struju.

"Ceo sistem daljinskog upravljanja se nalazi u vlasnistvu EPS-a i u njihovim trafostanicama, tako da Direkcija nema i ne može imati pristup tim objektima, kako bi pravovremeno odreagovala na uočene nedostatke", navodi se u saopštenju.

Direkcija ukazuje da i pored nekoliko poslatih dopisa u junu, problem još nije rešen.

"Od EPS-a, kao vlasnika čitavog sistema daljinskog upravljanja, tražimo da što pre izvrše popravku i sistem dovedu u ispravno stanje", navodi se u saopštenju Direkcije za planiranje i izgradnju u Kraljevu.

Iz Direkcije navode da će se o naknadi štete koju budžet Grada Kraljeva ima usled nepravilnog rada ovog MTK sistema, voditi razgovori sa EPS-om, čim se utvrdi veličina štete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: