Ponedeljak, 14.07.2014.

12:13

"Prosveta se mora racionalizovati"

U Srbiji je svake godine sve manje đaka a broj zaposlenih ostaje isti i država neće moći da plaća neracionalnu mrežu škola, rekao je pomoćnik ministra prosvete.

Izvor: Beta

Default images

Pomoćnik ministra prosvete za osnovno obrazovanje Ljubiša Antonijević razgovarao je u Gornjem Milanovcu sa direktorima osovnih i srednjih škola iz rudničko-takovskog kraja o broju učenika koji su se upisali u prvi razred i rezultatima male mature, kao i nastavku daljeg školovanja.

Antonijević je rekao da u Srbiji sada postoji 540 srednjih škola a realne potrebe su 350 i da u pojedinim gradovima rade četiri srednje škole, dok je u većim sredinama njihov broj manji.

"Ove godine imamo manje upisanih đaka za 8.000 pa se postavlja pitanje viška zapsolenih", rekao je Antonijević i dodao da država ne može da izdrži da to finansira.

On je rekao da nije bilo nikakvih odluka o smanjenju broja zaposlenih jer su se u prethodnom periodu lokalne samouprave dovijale na razne načine i obezbeđivale deo srdstava da niko ne ostane bez posla, ali je očigledno da se mora i u ovu oblast uvesti racionalizacija.

Direktorka osnovne škole "Takovski ustanak" u Takovu Branka Žižović iznela je podatak da je pre 12 godina bilo upisano 357 učenika, sa izdvojenim odeljenjima, a sada ih ima 184, što je skoro duplo manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Podeli: