"Moskva bez ultimatuma za Vučića"

Ministar Vulin izjavio je da je Rusija naša prijateljska zemlja i izuzetan partner i da stoga premijeru Vučiću u Moskvi neće biti postavljen nikakav ultimatum.

Izvor: B92

Nedelja, 06.07.2014.

17:33

Default images

"Predsedniku srpske vlade se ne stavljaju ultimatumi", rekao je ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin odgovarajući na pitanje novinara povodom medijskih spekulacija o tome da bi Srbija, ukoliko bi eventualno uvela sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize, mogla da bude suočena sa prekidom sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom.

Odnosi Ruske Federacije i Srbije su "izuzetno srdačni i nikad nisu bili bolji u poslednjoj deceniji", ocenio je Vulin i naglasio da Vučić ide kod "važnog partnera na njegov poziv".

Vulin je napomenuo da je predsednik Vlade Srbije u proteklih desetak dana razgovarao sa predsednicima vlada Nemačke i Francuske i da će se sada videti i sa predsednikom ruske države.

"Nađite mi još jednu zemlju naše veličine ili mnogo veću, koja je doživela takvo priznanje međunarodne zajednice", istakao je minstar Vulin ocenivši da to svedoči o tome da se "o državi Srbiji govori dobro i da se o njoj misli dobro. Takvoj državi se ne postavljaju ultimatumi".

"Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin u izjavi novinarima prilikom posete edukativnom centru na Paliću, u kojem se obavlja obuka mladih bez roditeljskog staranja, radi njihovog bržeg zapošljavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: