Nedelja, 06.07.2014.

17:33

"Moskva bez ultimatuma za Vučića"

Ministar Vulin izjavio je da je Rusija naša prijateljska zemlja i izuzetan partner i da stoga premijeru Vučiću u Moskvi neće biti postavljen nikakav ultimatum.

Izvor: Tanjug

"Moskva bez ultimatuma za Vuèiæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Dijagnoza

pre 9 godina

""Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin..."

Osim ako ne racunas podrsku sankcijama UN tokom 90-tih i to sto RUsija cuva i krije najvece srpske lopove iz istih tih 90-tih... Ima tu jos stosta da se doda, kao podrska Velikoj Bugarskoj, zelja za okupacijom i ubacivanje Jugoslavije u Varsavski pakt od 1948 pa do raspada istog... itd, itd, itd...

GOMOLAVA

pre 9 godina

Naravno da ce Aleksandar Vucic biti docekan kao prijatelj dobro dosao u Rusiju. Nadam se da ce razgvor sa nasom bracom Rusima proteci u najboljem redu, i te razno razne price o nekakvim ultimatumima su po meni cista glupost koja ima za cilj da stvori samo paniku i nista vise. Na takve stvari niti ce Rusi obratiti paznju niti Aleksandar Vucic jer je svestan da to dolazi iz kuhinje koja ne zeli da drzava krene napred.

Gaspar

pre 9 godina

Rusija je jedna od retkih zemalja koja sa nama razgovara na ravnopravnoj osnovi, zato nema potreba za ultimatumima. Rusi razumeju tesku situaciju u kojoj se mi nalazimo (finansijsku i geopoliticku) i sigurno ce nam pomoci!!!

mica

pre 9 godina

Rusija apsolutno nema razloga da postavlja bilo kakve ultimatume nama, mi zelimo eu al i dobre odnose sa Rusijom. A neutralna politika koju vodi Vucic je najpametnija jer pre svega gleda korist nase zemlje i postuje druge.

smehoteka

pre 9 godina

Ahahah, rusofilski kruzok je aktivan danas popodne, sve sami minusi za realne i kriticke komentare.
Nista cudno, video sam poznanike (clanove Zveri) kako masovno odlaze u centralu partije.
Ako, zivite vi od svoje maste, ali i to ce da pukne, kao i vas patos na proslim izborima.

put muka i ISKUŠENJA čeka Srbiju

pre 9 godina

Zašto bi Moskva i ucenjivala Srbiju oko bilo čega?Sigurno je da Vučiću neće biti lako u narednom periodu i da zemlju izvuče iz mrtvačkog ropca i da je održi kao neutralnu.

Mišo Ćukovoć

pre 9 godina

@Vanja: Nije nikakva tajna da su Srbiji prioriteti EU , ali to ne znači da treba da zapostavimo dobre odnose i sa drugim državam , pre svega sa Rusijom.

tube

pre 9 godina

@ex sns
Covek zavsio Pravni Fakultete u Novom Sadu, moja drugarica mu je blizak rod..nadji neku politicku neistomisljenost ali bar ne siri dezinformacije poput ove...Ali sustinski, njvazniji jeste nas odnos sa Rusijom koji je nazalsot mnogih dobar, jer su se svake noci molili da tu nesto pukne a da sutra kazu eto izgubili smo bracu Ruse zbog EU...a sada isti ti govore o Varsavksom sporazumu i tiraniji Rusa koji hoce da im poklonimo sve uz neke kvazi ultimatume...sve to je vec previse i za nas mentalitet koji skolon kriticizmu ali sada vec gubi dodir sa realnoscu!

ivana

pre 9 godina

Mngo se kolektivno bavimo sta bi bilo ad bi bilo, i sta je bil u proslosti...sada trenutno nam odgovara svaki deal sa Rusima pogotvo Juzni tok, zbog zasite nase teritorije na taj nacin, sto se EPS-a tice ako daju dobru ponudi sto ne bi prodali,pa neka radi ko zna...

bubamara

pre 9 godina

Rusija nema nista protiv evropskog puta Srbije vec je pouzdan partner i prijatelj na tom putu. Sigurno da je situacija oko Ukrajine zategla odnose Rusije i evropskih drzava, ali to ce sa smirivanjem ukrajinske krize doci na svoje mesto jer ni nova Rusija ni EU ne razgovaraju razlicitim jezikom. To je jezik trzista i kapitala. Nase je da se ne zamerimo ni jednima ni drugima i da kako umemo i znamo odbranimo ono sto su nasi autenticni interesi: evropske integracije, ali ne i apsolutna zavisnost od EU. Ne zaboravimo da EU nije tamnica vec zajednica naroda, u kojoj je svaki zadrzao svoju autenticnost.

ex sns

pre 9 godina

Bas bi bilo dobro da Ce Gevara objasni nepismenim botovima sta je to"prijateljska" zemlja? I da zbog toga nece biti nekih ultimatuma??! Zna se da je Ce Gevara iz Novog Sada otisao u Kg da bi zavrsio fax jer u njegovom rodnom gradu to nije mogao,nije mogao ni 1 ispit da polozi, ali ako je od Ce Gevare,mnogo je! Mnogo se glupira!

Rodja

pre 9 godina

Rusija je zadovoljna što Srbija nije postupila bedno uvodeći sankcije i to će znati ceniti. Nikad bolje odnose nismo imali ni sa Rusijom ni sa Nemačkom a to očigledno nekom smeta.

Savo Vučetić

pre 9 godina

@ra:Tako ste isto govorili kada je Vučić išao u Nemačku. Prognozirali ste da je Vučić otišao da primi zadatke od gosođe Merkel , a on dobi iskrenu podršku od kancelarke. Isti slučaj je bio i sa Parizom. I od Rusije će sigurno dobiti podršku bez ikakvih uslovljavanja.

Ivan

pre 9 godina

Ova vlada je značajno podigla ugled Srbije u svetu, zapamtimo da su nam Rusi uvek bili i biće i braća i prijatelji, podržavamo napore premijera ali svakao jako zapažen je i rad ministra Vulina...jako dobar tandem

Higija

pre 9 godina

Aleksandar Vulin je prepoznao da Srbija ima podršku celog sveta za sprovođenje reforme. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću predstavlja iskrenu politiku. Građani su primetili da nema više ultimatuma, nema više uslova, nema ničega. Aleksandar Vučić je promenio politiku prema svetu.Srbija je dobila najveće priznanje jer vodi iskrenu politiku prema svetu i priznanje međunarodne zajednice.O Srbiji se napokon misli dobro, pozitivno i stvaraju se prijateljske veze sa svetom. Sa ovakvom politikom vlade Srbiji će sprovesti reforme koje će stvoriti povoljan investicijoni ambijent koji će pokrenuti našu privredu, proizvodnju i industriju.

Vanja

pre 9 godina

Najispravniji nacin odrzavanja odnosa jeste taj da se gleda interes naseg naroda, nas.Balansirati izmedju istoka i zapada je najbolje resenje, koje bi donelo koristi.Da se ne lazemo, globalizacija uzima danak, ali i isplacuje snalazljive.

Svetlan

pre 9 godina

Svi koji govore o nekakvim ultimatumima vidi se da nemaju pojma šta se zaista događa u politici. Ljudi, manje više sve informacije su dostupne,postoji internet-pa istražujte malo. Nemojte da vas neznanje motiviše ka nekakvim komentarima koji veze nemaju sa suštinom stvari.

nadalina

pre 9 godina

@Poštenko
Ako ce je dobro da ih vode, neka ih kupe, posteno plate i idemo dalje...o poklanjanju nije ni bilo govora koliko sam upucena...Zelezara za dolar je simbolika koja govori o stanju te fabrike koja jos 2012. trebala da bude resena kada su je Amerikanci vratili, mislim Cvetkovic je tako obecao...medjutim...

Radisav

pre 9 godina

Treba obratiti paznju na ovu situaciju i biti jako oprezan, verujem da nam Rusija nece postavljati ultimatume samo zbog premijera. Mislim da im je jako bitan jer vodi odlicnu spoljnu politiku i pokazao je da je nasa drzava nezavisna!

Dijagnoza

pre 9 godina

""Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin..."

Osim ako ne racunas podrsku sankcijama UN tokom 90-tih i to sto RUsija cuva i krije najvece srpske lopove iz istih tih 90-tih... Ima tu jos stosta da se doda, kao podrska Velikoj Bugarskoj, zelja za okupacijom i ubacivanje Jugoslavije u Varsavski pakt od 1948 pa do raspada istog... itd, itd, itd...

fiona

pre 9 godina

(nemanja, 6. jul 2014 17:52), Ne možeš da veruješ kako je na vlasti!1Evo da ti kažem, na vlasti su bile Demokrate, dovele Srbiju na rub propasti, maksimalni deficit, nezaposlenost, beda!!Narod je glasao za jedinog kompetentnog kandidata jer je uvideo zelju za borbu i dobru viziju!!Ceo svet je tog čoveka primio sa poštovanjem i otvorio nam vrat i sad jedna osoba ne može da veruje kako je on na vlasti!1E svasta procitam ovde

khuilo

pre 9 godina

Nisam uveren da sa Rusijom treba odrzavati bilo kakve kontakte.

Ono sto je Moskva radila Srbiji zadnjih 200 godina nije uradila ni jedna zemlja sa kojom smo bili u ratu, a ni 500 godina pod Turcima nije toliko unazadilo Srbiju, kao 'bratski zagrljaj'...

rada

pre 9 godina

@iejdjsn
#provokacija? Nema potreba, svoju simpatiju prema Ukajini mozes izraziti i na drugi mestima, ode se konkretno radi o saradnji Beograda i Moskove, ne treba da budes rusofil da je podrzao, teba samo da prihvatis da je to jos jedan vid progresa za tvoju zemlju, nije cilj da ti neko lupa minuse...valjda

iejdjsn

pre 9 godina

Hahahaah pa ko njih sta pita,viidite da nemaju autoriteta na 300 km od moskve.Lupajte minuse rusofili ali ovo je cinjenica.
Zivela Ukrajna!

Kolega

pre 9 godina

Ima jedna baba u mom ulazu. Prima penziju ali niko ne zna gde je i kad radila. U sve se mesa, sve zna, na sve ima komentar. Medjutim, jednom sedmicno izadje sa nekom metlicom i kao nesto cisti ispred ulaza, pritom se razgalami da svi vide da ona kao nesto cisti, iako se ulaz cisti mnogo detaljnije svakodnevno.

E, ta baba je i takva korisnija za ovo drustvo od ovog Vulina.

Milan1989

pre 9 godina

Sam vrh Ruske Federacija je rekao da odavno nismo bili u boljim odnosima,tako da ne shvatam zbog cega pojedini mediji pustaju price o postavljanju ultimatuma kada se to naravno nece desiti.

mariana

pre 9 godina

To su samo spekulacije,nece Srbija da uvodi sankcije Rusiji.Ne verujem da ce Rusija da nam postavlja ultimatume,imaju i oni koristi od ovakvog stava Srbije.

Saul Goodman

pre 9 godina

Rusi su najveci prevaranti. Svoje prijateljstvo pokazuju tako sto nam uvek serviraju neke ucene. "Ako ne budete uz nas" , ako ovo, ako ono... Odlicno poznajem svoje neprijatelje i od njih to mogu i da ocekujem, ali ovakvi prijatelji kao sto su Rusi jednostavno nam ne trebaju. Licemeri i ucenjivaci. Okrenimo se Nemackoj, a ove Ruse otkacimo jednom za svagda. Sve od oslobodjenja (1945-e) nas ucenjuju, pa nas posle tapsu po ramenu. Mi smo za njih samo pioni u igri velikih sila.

Čika Šapke

pre 9 godina

Protivnici promena i reformi kao i oportunisti mog da prave nekakve varijante i pričice o nekakvom ultimatumu Rusije prema Srbiji. Vrapci na grani znaju da od tih pričica i špekulacija nema ništa.

Kolega

pre 9 godina

Ima jedna baba u mom ulazu. Prima penziju ali niko ne zna gde je i kad radila. U sve se mesa, sve zna, na sve ima komentar. Medjutim, jednom sedmicno izadje sa nekom metlicom i kao nesto cisti ispred ulaza, pritom se razgalami da svi vide da ona kao nesto cisti, iako se ulaz cisti mnogo detaljnije svakodnevno.

E, ta baba je i takva korisnija za ovo drustvo od ovog Vulina.

Vanja

pre 9 godina

Najispravniji nacin odrzavanja odnosa jeste taj da se gleda interes naseg naroda, nas.Balansirati izmedju istoka i zapada je najbolje resenje, koje bi donelo koristi.Da se ne lazemo, globalizacija uzima danak, ali i isplacuje snalazljive.

Čika Šapke

pre 9 godina

Protivnici promena i reformi kao i oportunisti mog da prave nekakve varijante i pričice o nekakvom ultimatumu Rusije prema Srbiji. Vrapci na grani znaju da od tih pričica i špekulacija nema ništa.

Savo Vučetić

pre 9 godina

@ra:Tako ste isto govorili kada je Vučić išao u Nemačku. Prognozirali ste da je Vučić otišao da primi zadatke od gosođe Merkel , a on dobi iskrenu podršku od kancelarke. Isti slučaj je bio i sa Parizom. I od Rusije će sigurno dobiti podršku bez ikakvih uslovljavanja.

put muka i ISKUŠENJA čeka Srbiju

pre 9 godina

Zašto bi Moskva i ucenjivala Srbiju oko bilo čega?Sigurno je da Vučiću neće biti lako u narednom periodu i da zemlju izvuče iz mrtvačkog ropca i da je održi kao neutralnu.

Svetlan

pre 9 godina

Svi koji govore o nekakvim ultimatumima vidi se da nemaju pojma šta se zaista događa u politici. Ljudi, manje više sve informacije su dostupne,postoji internet-pa istražujte malo. Nemojte da vas neznanje motiviše ka nekakvim komentarima koji veze nemaju sa suštinom stvari.

Rodja

pre 9 godina

Rusija je zadovoljna što Srbija nije postupila bedno uvodeći sankcije i to će znati ceniti. Nikad bolje odnose nismo imali ni sa Rusijom ni sa Nemačkom a to očigledno nekom smeta.

rada

pre 9 godina

@iejdjsn
#provokacija? Nema potreba, svoju simpatiju prema Ukajini mozes izraziti i na drugi mestima, ode se konkretno radi o saradnji Beograda i Moskove, ne treba da budes rusofil da je podrzao, teba samo da prihvatis da je to jos jedan vid progresa za tvoju zemlju, nije cilj da ti neko lupa minuse...valjda

fiona

pre 9 godina

(nemanja, 6. jul 2014 17:52), Ne možeš da veruješ kako je na vlasti!1Evo da ti kažem, na vlasti su bile Demokrate, dovele Srbiju na rub propasti, maksimalni deficit, nezaposlenost, beda!!Narod je glasao za jedinog kompetentnog kandidata jer je uvideo zelju za borbu i dobru viziju!!Ceo svet je tog čoveka primio sa poštovanjem i otvorio nam vrat i sad jedna osoba ne može da veruje kako je on na vlasti!1E svasta procitam ovde

bubamara

pre 9 godina

Rusija nema nista protiv evropskog puta Srbije vec je pouzdan partner i prijatelj na tom putu. Sigurno da je situacija oko Ukrajine zategla odnose Rusije i evropskih drzava, ali to ce sa smirivanjem ukrajinske krize doci na svoje mesto jer ni nova Rusija ni EU ne razgovaraju razlicitim jezikom. To je jezik trzista i kapitala. Nase je da se ne zamerimo ni jednima ni drugima i da kako umemo i znamo odbranimo ono sto su nasi autenticni interesi: evropske integracije, ali ne i apsolutna zavisnost od EU. Ne zaboravimo da EU nije tamnica vec zajednica naroda, u kojoj je svaki zadrzao svoju autenticnost.

Milan1989

pre 9 godina

Sam vrh Ruske Federacija je rekao da odavno nismo bili u boljim odnosima,tako da ne shvatam zbog cega pojedini mediji pustaju price o postavljanju ultimatuma kada se to naravno nece desiti.

nadalina

pre 9 godina

@Poštenko
Ako ce je dobro da ih vode, neka ih kupe, posteno plate i idemo dalje...o poklanjanju nije ni bilo govora koliko sam upucena...Zelezara za dolar je simbolika koja govori o stanju te fabrike koja jos 2012. trebala da bude resena kada su je Amerikanci vratili, mislim Cvetkovic je tako obecao...medjutim...

Mišo Ćukovoć

pre 9 godina

@Vanja: Nije nikakva tajna da su Srbiji prioriteti EU , ali to ne znači da treba da zapostavimo dobre odnose i sa drugim državam , pre svega sa Rusijom.

Higija

pre 9 godina

Aleksandar Vulin je prepoznao da Srbija ima podršku celog sveta za sprovođenje reforme. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću predstavlja iskrenu politiku. Građani su primetili da nema više ultimatuma, nema više uslova, nema ničega. Aleksandar Vučić je promenio politiku prema svetu.Srbija je dobila najveće priznanje jer vodi iskrenu politiku prema svetu i priznanje međunarodne zajednice.O Srbiji se napokon misli dobro, pozitivno i stvaraju se prijateljske veze sa svetom. Sa ovakvom politikom vlade Srbiji će sprovesti reforme koje će stvoriti povoljan investicijoni ambijent koji će pokrenuti našu privredu, proizvodnju i industriju.

Ivan

pre 9 godina

Ova vlada je značajno podigla ugled Srbije u svetu, zapamtimo da su nam Rusi uvek bili i biće i braća i prijatelji, podržavamo napore premijera ali svakao jako zapažen je i rad ministra Vulina...jako dobar tandem

ivana

pre 9 godina

Mngo se kolektivno bavimo sta bi bilo ad bi bilo, i sta je bil u proslosti...sada trenutno nam odgovara svaki deal sa Rusima pogotvo Juzni tok, zbog zasite nase teritorije na taj nacin, sto se EPS-a tice ako daju dobru ponudi sto ne bi prodali,pa neka radi ko zna...

iejdjsn

pre 9 godina

Hahahaah pa ko njih sta pita,viidite da nemaju autoriteta na 300 km od moskve.Lupajte minuse rusofili ali ovo je cinjenica.
Zivela Ukrajna!

Saul Goodman

pre 9 godina

Rusi su najveci prevaranti. Svoje prijateljstvo pokazuju tako sto nam uvek serviraju neke ucene. "Ako ne budete uz nas" , ako ovo, ako ono... Odlicno poznajem svoje neprijatelje i od njih to mogu i da ocekujem, ali ovakvi prijatelji kao sto su Rusi jednostavno nam ne trebaju. Licemeri i ucenjivaci. Okrenimo se Nemackoj, a ove Ruse otkacimo jednom za svagda. Sve od oslobodjenja (1945-e) nas ucenjuju, pa nas posle tapsu po ramenu. Mi smo za njih samo pioni u igri velikih sila.

khuilo

pre 9 godina

Nisam uveren da sa Rusijom treba odrzavati bilo kakve kontakte.

Ono sto je Moskva radila Srbiji zadnjih 200 godina nije uradila ni jedna zemlja sa kojom smo bili u ratu, a ni 500 godina pod Turcima nije toliko unazadilo Srbiju, kao 'bratski zagrljaj'...

tube

pre 9 godina

@ex sns
Covek zavsio Pravni Fakultete u Novom Sadu, moja drugarica mu je blizak rod..nadji neku politicku neistomisljenost ali bar ne siri dezinformacije poput ove...Ali sustinski, njvazniji jeste nas odnos sa Rusijom koji je nazalsot mnogih dobar, jer su se svake noci molili da tu nesto pukne a da sutra kazu eto izgubili smo bracu Ruse zbog EU...a sada isti ti govore o Varsavksom sporazumu i tiraniji Rusa koji hoce da im poklonimo sve uz neke kvazi ultimatume...sve to je vec previse i za nas mentalitet koji skolon kriticizmu ali sada vec gubi dodir sa realnoscu!

mariana

pre 9 godina

To su samo spekulacije,nece Srbija da uvodi sankcije Rusiji.Ne verujem da ce Rusija da nam postavlja ultimatume,imaju i oni koristi od ovakvog stava Srbije.

ex sns

pre 9 godina

Bas bi bilo dobro da Ce Gevara objasni nepismenim botovima sta je to"prijateljska" zemlja? I da zbog toga nece biti nekih ultimatuma??! Zna se da je Ce Gevara iz Novog Sada otisao u Kg da bi zavrsio fax jer u njegovom rodnom gradu to nije mogao,nije mogao ni 1 ispit da polozi, ali ako je od Ce Gevare,mnogo je! Mnogo se glupira!

smehoteka

pre 9 godina

Ahahah, rusofilski kruzok je aktivan danas popodne, sve sami minusi za realne i kriticke komentare.
Nista cudno, video sam poznanike (clanove Zveri) kako masovno odlaze u centralu partije.
Ako, zivite vi od svoje maste, ali i to ce da pukne, kao i vas patos na proslim izborima.

Dijagnoza

pre 9 godina

""Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin..."

Osim ako ne racunas podrsku sankcijama UN tokom 90-tih i to sto RUsija cuva i krije najvece srpske lopove iz istih tih 90-tih... Ima tu jos stosta da se doda, kao podrska Velikoj Bugarskoj, zelja za okupacijom i ubacivanje Jugoslavije u Varsavski pakt od 1948 pa do raspada istog... itd, itd, itd...

Radisav

pre 9 godina

Treba obratiti paznju na ovu situaciju i biti jako oprezan, verujem da nam Rusija nece postavljati ultimatume samo zbog premijera. Mislim da im je jako bitan jer vodi odlicnu spoljnu politiku i pokazao je da je nasa drzava nezavisna!

mica

pre 9 godina

Rusija apsolutno nema razloga da postavlja bilo kakve ultimatume nama, mi zelimo eu al i dobre odnose sa Rusijom. A neutralna politika koju vodi Vucic je najpametnija jer pre svega gleda korist nase zemlje i postuje druge.

Gaspar

pre 9 godina

Rusija je jedna od retkih zemalja koja sa nama razgovara na ravnopravnoj osnovi, zato nema potreba za ultimatumima. Rusi razumeju tesku situaciju u kojoj se mi nalazimo (finansijsku i geopoliticku) i sigurno ce nam pomoci!!!

GOMOLAVA

pre 9 godina

Naravno da ce Aleksandar Vucic biti docekan kao prijatelj dobro dosao u Rusiju. Nadam se da ce razgvor sa nasom bracom Rusima proteci u najboljem redu, i te razno razne price o nekakvim ultimatumima su po meni cista glupost koja ima za cilj da stvori samo paniku i nista vise. Na takve stvari niti ce Rusi obratiti paznju niti Aleksandar Vucic jer je svestan da to dolazi iz kuhinje koja ne zeli da drzava krene napred.

Dijagnoza

pre 9 godina

""Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin..."

Osim ako ne racunas podrsku sankcijama UN tokom 90-tih i to sto RUsija cuva i krije najvece srpske lopove iz istih tih 90-tih... Ima tu jos stosta da se doda, kao podrska Velikoj Bugarskoj, zelja za okupacijom i ubacivanje Jugoslavije u Varsavski pakt od 1948 pa do raspada istog... itd, itd, itd...

Kolega

pre 9 godina

Ima jedna baba u mom ulazu. Prima penziju ali niko ne zna gde je i kad radila. U sve se mesa, sve zna, na sve ima komentar. Medjutim, jednom sedmicno izadje sa nekom metlicom i kao nesto cisti ispred ulaza, pritom se razgalami da svi vide da ona kao nesto cisti, iako se ulaz cisti mnogo detaljnije svakodnevno.

E, ta baba je i takva korisnija za ovo drustvo od ovog Vulina.

iejdjsn

pre 9 godina

Hahahaah pa ko njih sta pita,viidite da nemaju autoriteta na 300 km od moskve.Lupajte minuse rusofili ali ovo je cinjenica.
Zivela Ukrajna!

khuilo

pre 9 godina

Nisam uveren da sa Rusijom treba odrzavati bilo kakve kontakte.

Ono sto je Moskva radila Srbiji zadnjih 200 godina nije uradila ni jedna zemlja sa kojom smo bili u ratu, a ni 500 godina pod Turcima nije toliko unazadilo Srbiju, kao 'bratski zagrljaj'...

Saul Goodman

pre 9 godina

Rusi su najveci prevaranti. Svoje prijateljstvo pokazuju tako sto nam uvek serviraju neke ucene. "Ako ne budete uz nas" , ako ovo, ako ono... Odlicno poznajem svoje neprijatelje i od njih to mogu i da ocekujem, ali ovakvi prijatelji kao sto su Rusi jednostavno nam ne trebaju. Licemeri i ucenjivaci. Okrenimo se Nemackoj, a ove Ruse otkacimo jednom za svagda. Sve od oslobodjenja (1945-e) nas ucenjuju, pa nas posle tapsu po ramenu. Mi smo za njih samo pioni u igri velikih sila.

tube

pre 9 godina

@ex sns
Covek zavsio Pravni Fakultete u Novom Sadu, moja drugarica mu je blizak rod..nadji neku politicku neistomisljenost ali bar ne siri dezinformacije poput ove...Ali sustinski, njvazniji jeste nas odnos sa Rusijom koji je nazalsot mnogih dobar, jer su se svake noci molili da tu nesto pukne a da sutra kazu eto izgubili smo bracu Ruse zbog EU...a sada isti ti govore o Varsavksom sporazumu i tiraniji Rusa koji hoce da im poklonimo sve uz neke kvazi ultimatume...sve to je vec previse i za nas mentalitet koji skolon kriticizmu ali sada vec gubi dodir sa realnoscu!

Dijagnoza

pre 9 godina

""Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin..."

Osim ako ne racunas podrsku sankcijama UN tokom 90-tih i to sto RUsija cuva i krije najvece srpske lopove iz istih tih 90-tih... Ima tu jos stosta da se doda, kao podrska Velikoj Bugarskoj, zelja za okupacijom i ubacivanje Jugoslavije u Varsavski pakt od 1948 pa do raspada istog... itd, itd, itd...

ex sns

pre 9 godina

Bas bi bilo dobro da Ce Gevara objasni nepismenim botovima sta je to"prijateljska" zemlja? I da zbog toga nece biti nekih ultimatuma??! Zna se da je Ce Gevara iz Novog Sada otisao u Kg da bi zavrsio fax jer u njegovom rodnom gradu to nije mogao,nije mogao ni 1 ispit da polozi, ali ako je od Ce Gevare,mnogo je! Mnogo se glupira!

Radisav

pre 9 godina

Treba obratiti paznju na ovu situaciju i biti jako oprezan, verujem da nam Rusija nece postavljati ultimatume samo zbog premijera. Mislim da im je jako bitan jer vodi odlicnu spoljnu politiku i pokazao je da je nasa drzava nezavisna!

mariana

pre 9 godina

To su samo spekulacije,nece Srbija da uvodi sankcije Rusiji.Ne verujem da ce Rusija da nam postavlja ultimatume,imaju i oni koristi od ovakvog stava Srbije.

fiona

pre 9 godina

(nemanja, 6. jul 2014 17:52), Ne možeš da veruješ kako je na vlasti!1Evo da ti kažem, na vlasti su bile Demokrate, dovele Srbiju na rub propasti, maksimalni deficit, nezaposlenost, beda!!Narod je glasao za jedinog kompetentnog kandidata jer je uvideo zelju za borbu i dobru viziju!!Ceo svet je tog čoveka primio sa poštovanjem i otvorio nam vrat i sad jedna osoba ne može da veruje kako je on na vlasti!1E svasta procitam ovde

Milan1989

pre 9 godina

Sam vrh Ruske Federacija je rekao da odavno nismo bili u boljim odnosima,tako da ne shvatam zbog cega pojedini mediji pustaju price o postavljanju ultimatuma kada se to naravno nece desiti.

Čika Šapke

pre 9 godina

Protivnici promena i reformi kao i oportunisti mog da prave nekakve varijante i pričice o nekakvom ultimatumu Rusije prema Srbiji. Vrapci na grani znaju da od tih pričica i špekulacija nema ništa.

rada

pre 9 godina

@iejdjsn
#provokacija? Nema potreba, svoju simpatiju prema Ukajini mozes izraziti i na drugi mestima, ode se konkretno radi o saradnji Beograda i Moskove, ne treba da budes rusofil da je podrzao, teba samo da prihvatis da je to jos jedan vid progresa za tvoju zemlju, nije cilj da ti neko lupa minuse...valjda

Savo Vučetić

pre 9 godina

@ra:Tako ste isto govorili kada je Vučić išao u Nemačku. Prognozirali ste da je Vučić otišao da primi zadatke od gosođe Merkel , a on dobi iskrenu podršku od kancelarke. Isti slučaj je bio i sa Parizom. I od Rusije će sigurno dobiti podršku bez ikakvih uslovljavanja.

Higija

pre 9 godina

Aleksandar Vulin je prepoznao da Srbija ima podršku celog sveta za sprovođenje reforme. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću predstavlja iskrenu politiku. Građani su primetili da nema više ultimatuma, nema više uslova, nema ničega. Aleksandar Vučić je promenio politiku prema svetu.Srbija je dobila najveće priznanje jer vodi iskrenu politiku prema svetu i priznanje međunarodne zajednice.O Srbiji se napokon misli dobro, pozitivno i stvaraju se prijateljske veze sa svetom. Sa ovakvom politikom vlade Srbiji će sprovesti reforme koje će stvoriti povoljan investicijoni ambijent koji će pokrenuti našu privredu, proizvodnju i industriju.

put muka i ISKUŠENJA čeka Srbiju

pre 9 godina

Zašto bi Moskva i ucenjivala Srbiju oko bilo čega?Sigurno je da Vučiću neće biti lako u narednom periodu i da zemlju izvuče iz mrtvačkog ropca i da je održi kao neutralnu.

Ivan

pre 9 godina

Ova vlada je značajno podigla ugled Srbije u svetu, zapamtimo da su nam Rusi uvek bili i biće i braća i prijatelji, podržavamo napore premijera ali svakao jako zapažen je i rad ministra Vulina...jako dobar tandem

Mišo Ćukovoć

pre 9 godina

@Vanja: Nije nikakva tajna da su Srbiji prioriteti EU , ali to ne znači da treba da zapostavimo dobre odnose i sa drugim državam , pre svega sa Rusijom.

bubamara

pre 9 godina

Rusija nema nista protiv evropskog puta Srbije vec je pouzdan partner i prijatelj na tom putu. Sigurno da je situacija oko Ukrajine zategla odnose Rusije i evropskih drzava, ali to ce sa smirivanjem ukrajinske krize doci na svoje mesto jer ni nova Rusija ni EU ne razgovaraju razlicitim jezikom. To je jezik trzista i kapitala. Nase je da se ne zamerimo ni jednima ni drugima i da kako umemo i znamo odbranimo ono sto su nasi autenticni interesi: evropske integracije, ali ne i apsolutna zavisnost od EU. Ne zaboravimo da EU nije tamnica vec zajednica naroda, u kojoj je svaki zadrzao svoju autenticnost.

Vanja

pre 9 godina

Najispravniji nacin odrzavanja odnosa jeste taj da se gleda interes naseg naroda, nas.Balansirati izmedju istoka i zapada je najbolje resenje, koje bi donelo koristi.Da se ne lazemo, globalizacija uzima danak, ali i isplacuje snalazljive.

Rodja

pre 9 godina

Rusija je zadovoljna što Srbija nije postupila bedno uvodeći sankcije i to će znati ceniti. Nikad bolje odnose nismo imali ni sa Rusijom ni sa Nemačkom a to očigledno nekom smeta.

Svetlan

pre 9 godina

Svi koji govore o nekakvim ultimatumima vidi se da nemaju pojma šta se zaista događa u politici. Ljudi, manje više sve informacije su dostupne,postoji internet-pa istražujte malo. Nemojte da vas neznanje motiviše ka nekakvim komentarima koji veze nemaju sa suštinom stvari.

mica

pre 9 godina

Rusija apsolutno nema razloga da postavlja bilo kakve ultimatume nama, mi zelimo eu al i dobre odnose sa Rusijom. A neutralna politika koju vodi Vucic je najpametnija jer pre svega gleda korist nase zemlje i postuje druge.

ivana

pre 9 godina

Mngo se kolektivno bavimo sta bi bilo ad bi bilo, i sta je bil u proslosti...sada trenutno nam odgovara svaki deal sa Rusima pogotvo Juzni tok, zbog zasite nase teritorije na taj nacin, sto se EPS-a tice ako daju dobru ponudi sto ne bi prodali,pa neka radi ko zna...

nadalina

pre 9 godina

@Poštenko
Ako ce je dobro da ih vode, neka ih kupe, posteno plate i idemo dalje...o poklanjanju nije ni bilo govora koliko sam upucena...Zelezara za dolar je simbolika koja govori o stanju te fabrike koja jos 2012. trebala da bude resena kada su je Amerikanci vratili, mislim Cvetkovic je tako obecao...medjutim...

smehoteka

pre 9 godina

Ahahah, rusofilski kruzok je aktivan danas popodne, sve sami minusi za realne i kriticke komentare.
Nista cudno, video sam poznanike (clanove Zveri) kako masovno odlaze u centralu partije.
Ako, zivite vi od svoje maste, ali i to ce da pukne, kao i vas patos na proslim izborima.

Gaspar

pre 9 godina

Rusija je jedna od retkih zemalja koja sa nama razgovara na ravnopravnoj osnovi, zato nema potreba za ultimatumima. Rusi razumeju tesku situaciju u kojoj se mi nalazimo (finansijsku i geopoliticku) i sigurno ce nam pomoci!!!

GOMOLAVA

pre 9 godina

Naravno da ce Aleksandar Vucic biti docekan kao prijatelj dobro dosao u Rusiju. Nadam se da ce razgvor sa nasom bracom Rusima proteci u najboljem redu, i te razno razne price o nekakvim ultimatumima su po meni cista glupost koja ima za cilj da stvori samo paniku i nista vise. Na takve stvari niti ce Rusi obratiti paznju niti Aleksandar Vucic jer je svestan da to dolazi iz kuhinje koja ne zeli da drzava krene napred.

Dijagnoza

pre 9 godina

""Uvek smo od Ruske Federacije imali podršku i razumevanje, što ona može da očekuje i od nas", naglasio je Vulin..."

Osim ako ne racunas podrsku sankcijama UN tokom 90-tih i to sto RUsija cuva i krije najvece srpske lopove iz istih tih 90-tih... Ima tu jos stosta da se doda, kao podrska Velikoj Bugarskoj, zelja za okupacijom i ubacivanje Jugoslavije u Varsavski pakt od 1948 pa do raspada istog... itd, itd, itd...