Sreda, 25.06.2014.

19:00

Tači: Želimo u NATO i EU

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da je Kosovo snažno opredeljeno za učlanjenje u NATO i Evropsku uniju.

Izvor: Beta

Default images

"Naravno, naš cilj, stremljenje i vizija je da se integrišemo u NATO i EU, ali su preduslov tome dobrosusedski odnosi", rekao je Tači tokom razgovora s delegacijom parlamentarne Skupštine NATO koju je predvodio predsednik Hju Bejli.

Kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, premijer Kosova je rekao da je Vlada na čijem je čelu opredeljena za regionalnu saradnju i da je Kosovo izgradilo odlične odnose sa svim susedima.

"Mi smo u procesu stvaranja dobrosusedskih odnosa i sa Srbijom. Optimista sam da možemo učiniti napredak i u tom pravcu", rekao je premijer Kosova.

Potpredsednik podkomisije za transatlansku odbranu i saradnju i bezbednost NATO, predstavnik Norveške Sver Mirli rekao je da međunarodna zajednica treba Kosovo da tretira kao nezavisnu i suverenu državu.

"Iznenađem sam napretkom na Kosovu u ovih 15 godina", rekao je on.

Delegacija parlamentarne Skupštine NATO danas se sastala i s ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: