Nikolić doneo pomoć Ljuboviji

Predsednik Nikolić uručio pomoć opštini Ljubovija. On je poručio da će biti kažnjeni svi koji ne budu na pravi način raspoređivali humanitarnu pomoć u Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 23.05.2014.

07:32

Default images

U opštini Ljubovija su nakon poplava raseljene 34 osobe, a putna infrastruktura oštećena.

U Ljuboviju je stiglo 27 kamiona pomoći, medju kojima su dva šlepera sa hranom, 10 mašina za raščišćavanje terena i 15 kamiona za utovar.

Mestu Podgaj ne može da se pridje, pa će hrana namenjena tamošnjem stanovništvu biti dopremljena zapregama, u organizaciji Crvenog krsta.

Predsednik Srbije je izjavio da će biti rigorozno kažnjeni svi koji na pravi način ne budu raspoređivali humanitarnu pomoć i poručio da je sada vreme za ujedinjenje, a ne za svađu.

"Najbolje je što nije bilo žrtava", rekao je Nikolić koji je prisustvovao sednici Kriznog štaba za vanredne situacije u opštini Ljubovija i dodao: "Ovo je prilika da se ujedininite, a ne da se svađate".

On je na sednici Štaba gledao film koji prikazuje štetu nastalu u toj opštini i rekao da nije došao u Ljuboviju da pomoć deli samo na osnovu slika koje je video, te da će ona ići najugroženijima.

"Uvek ima neko ko sumnja, a kazne za one koji se ogreše biće rigorozne", rekao je Nikolić kome je jedan od meštana dobacio "znam da će sve da ode na puteve i mostove, a ljudima ništa".

Predsednik Republike je na to odgovorio: "Uvek se nađe jedan kao ti, koji kaže da se neće naći pare za sve". Predsednik opštine Ljubovija Miroslav Mićić rekao je da je od 14. do 17. maja ta opština bila potpuno blokirana i da se u nju nije moglo doći iz putnih pravaca Malog Zvornika, Bajine Bašte i Valjeva.

Najveću štetu opštini Ljubovija, kako je rekao, nanela je reka Ljuboviđa, ali i Gornja Trešnjica, Gračanička i Bukovička reka.

Na sednici Štaba precizirano je da je srušeno šest kuća, 24 je oštećeno, a 110 je ugroženo, dok su srušena tri, a oštećena četiri mosta.

Nikolić je nakon sednice Štaba posetio i Dom za stara lica, u kome su smeštene 34 raseljene osobe.

Podsetimo, predsednik Srbije juče je o pomoći Srbiji u borbi sa posledicama poplava razgovarao s predsednikom Francuske Fransoa Olandom, a pre toga je uputio humanitarnu pomoć u Smederevsku Palanku i Krupanj.

Nikolić će se danas sastati sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem, koji je u trodnevnoj poseti Srbiji, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Čakrabarti, koji je u sredu doputovao u trodnevnu posetu Beogradu, sa zvaničnicima razgovara o detaljima i prioritetima u oporavku od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: