Princ Čarls: Putin kao Hitler

Britanski prestolonaslednik princ Čarls uporedio je tokom posete Kanadi postupke ruskog predsednika Vladimira Putina sa Hitlerovim, prenosi "Dejli mejl".

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 21.05.2014.

04:24

Default images

Taj britanski list navodi kako je nekoliko svedoka čulo kako princ iznosi pomenuto poređenje tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobegla pred nacistima i izgubila čitavu porodicu u Holokaustu, prenela je agencija AFP.

"Pričala sam sa njim o mom poreklu i tome kako sam dospela u Kanadu. Princ je u jednom trenutku rekao: ‘A Putin sada radi gotovo isto ono što je radio Hitler’", rekla je Fergusonova.

"Moram da kažem da se slažem sa njim, kao, sigurna sam, još mnogo ljudi", istakla je ona i dodala: "Bila sam veoma iznenađena kad je on to rekao, s obzirom da znam da članovi kraljevske porodice ne bi trebalo da iznose takve komentare, ali ovaj je bio veoma iskren".

Fergusonova se susrela sa princom Čarlsom tokom njegove posete Kanadskom muzeju imigracije u Halifaksu u kanadskoj provinciji Nova Škotska.

Princ, koji se nalazi u četvorodnevnoj poseti Kanadi sa suprugom Kamilom, trebalo bi da se susretne sa Putinom 6. juna u Francuskoj povodom obeležavanja godišnjice iskrcavanja na Normandiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: