Pomoć UNICEF-a za decu i porodice

UNICEF u Srbiji je u skladište Crvenog krsta dostavio 2.000 higijenskih paketa i 5.000 ćebadi za decu i porodice koji su evakuisani iz poplavljenih područja.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

18:45

Default images

Osim higijenskih paketa, u kontingentu pomoći nalaze se i dve pumpe za ispumpavanje vode, koje će koristiti Sektor za vanredne situacije u Srbiji Ministarstva unutrašnjih poslova.

Neposredno nakon početka vanredne situacije, UNICEF je u saradnji sa svojim partnerima mobilisao tim od 120 volontera za pružanje psiho-socijalne podrške evakuisanoj deci i porodicama.

Na osnovu izvršene procene situacije i potreba u 20 kolektivnih centara u Beogradu, raspoređeni su timovi psihologa koji svakodnevno rade sa oko 700 dece, a u svakom prihvatilištu je uspostavljen kutak za decu, gde je UNICEF dostavio edukativne materijale, igračke i knjige.

Kako se navodi u saopštenju, rad se odvija u bliskoj saradnji i koordinaciji sa Gradskim sekretarijatom za socijalna pitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom odbrane, te s nadležnim fakultetima i partnerima iz civilnog društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: